MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A halhatatlan édesanyák
Az édesanyákat emelte középpontba a hévízi önkormányzat május első napján: a hagyományos városi anyák napi ünnepségen köszöntötte az anyukákat, nagymamákat, dédmamákat Papp Gábor.

A polgármester Ratkó József: Zsoltár anyámnak címû versét megosztva a jelenlévőkkel, az édesanyák halhatatlanságáról, nélkülözhetetlenségéről szólt, hiszen – mint mondta – ők azok, akik életünk minden rezdülését, eseményét végigkövetik, segítik, izgulják, aggódják, akik értünk vannak és adnak akkor is, amikor gyakran már maguknak sincs semmijük.

 

Nézze meg galériánkat!

 

"A mindenségen az anyaság törvénye uralkodik, öröktől fogva, örökké, mert az anyák új világot szülnek, a régi csontokat elsöpri az új élet, mely siet befedni a sírt. Az anyák dala az élet nagy boldogsága, mert a világot az anyák igazgatják. Csak az anyák halhatatlanok, ezért hatalmasabbak itt a földön mindennél és mindenkinél. Minden élet belőlük fakad és csak ők képesek megteremteni a mindenségben rejlő isteni lelket. Hatalmuk, erejük, fegyverük a szeretet, mely az élet fészke és titka." – idézte Nyirő József anyákról szóló gondolatait a polgármester, s köszönetként minden anyukának egy szál rózsát nyújtott át jelképesen.

 

Az ünnepelteket Gergely Róbert mûsorával is meglepték a szervezők. Az énekes elhozta édesanyját, a tévés bemondóként ismert Vajek Juditot, akivel saját gyermekkoráról is beszélgetett egy-egy dal után, ezzel is meghittebbé téve a délutánt.