MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A hévízi gyógyászat hírét viszik - Orvos nagyköveteket avattak a városházán
Országosan is egyedülálló kezdeményezésként a hévízi önkormányzat a Hévíz Turizmus Marketing Egyesülettel együttmûködve szervezte meg Hévíz Város Orvos Nagyköveteinek avatási ünnepségét. A rendezvényen a fővédnökséget is vállaló Papp Gábor polgármester köszöntötte a megjelenteket

- A városunk orvosi hírnevét megalapozó orvos-szakmai ágak képviselőit, a hévízi gyógy-kórházban és szállodákban dolgozó orvosokat hívtuk erre a találkozóra.

E rendezvénnyel azon túl, hogy a hazai orvos szakma figyelmét a városra, illetve a hévízi tradicionális fürdőkultúrára és gyógyászatra, valamint annak eredményeire felhívja, nem titkolt célunk, hogy a nagykövetek által a szakma külföldön dolgozó képviselői és a Hévíz iránt érdeklődők előtt is bemutassuk a hévízi gyógyászat eredményeit, jelentőségét. Nem titkolt célunk az is, hogy a külföldi desztinációkban mûködő jeles egészségügyi szakembereket e rendezvény apropóján is Hévízre invitáljuk, komoly eszmecserét indítsunk a hazai és külföldi szakemberek között a hévízi gyógyászatban rejlő további lehetőségekről – mutatott rá a polgármester, aki egyben az eseményen külföldi útja miatt részt venni nem tudó dr. Szócska Miklós egészségügyért felelős államtitkár üdvözletét is átadta. A kezdeményezést örömmel fogadta dr. Molnár Ágnes fejlesztési államtitkár is, akivel Papp Gábor a közelmúltban személyes egyeztetésen vett részt, tájékoztatva az államtitkár asszonyt e hévízi kezdeményezésről is.

A polgármester elmondta: a marketing egyesület közremûködésével a város ötvözni tudja a turizmus és a tradicionális hévízi gyógyászat és kúra által nyújtott lehetőségeket, és megfelelő módon propagálni tudja azokat.

Erre a fontos tényre mutatott rá Könnyid László turizmusért felelős alpolgármester is.

-Mindazon orvosok személye, akik a hévízi intézményekben dolgoznak, vagy a hévízi gyógyászathoz kapcsolódó tudományos munkát végeznek, garancia arra, hogy a szakmai és az egészségturizmust szervezők, reklámozók figyelme Hévízre irányuljon, az érdeklődők szakmai szempontok szerint megfelelően alátámasztott információkkal rendelkezzenek Hévíz egészségügyi vonzerejét és kínálatát illetően. A tizenkét szakorvos szakmai kutatásokkal, publikálásokkal megerősítheti a Hévíz iránt érdeklődőket abban, hogy milyen komoly gyógyászati lehetőségeket tud kínálni számukra ez a város.

dr. Kvarda Attila, a Hévízgyógyfürdő Nonprofit Kft. ügyvezető igazgatója a nagykövetek szerepét méltatta, s a gyógykórház támogatásáról biztosította őket.

Az ünnepség kiemelkedő eseményeként Hévíz város polgármestere ünnepélyesen a város orvos nagyköveteivé nevezte ki a jelenlévőket.

A nagykövetek nevében dr. Szekeres László, az orvos nagykövetek munkáját a jövőben koordináló főorvos mondott köszönetet nem csupán a kinevezésért, hanem azért, hogy a szakorvosok munkáját, a hévízi orvoslás eredményeinek közzétételét és hatékonyabb reklámozását ez által is előbbre tudja vinni a város.

Elhangzott: az orvos nagykövetek a közeljövőben civil szervezet formájában is segíteni kívánják a város által alapított turisztikai nonprofit kft. és a turizmus egyesület munkáját, természetesen az egészségturizmus lehetőségeinek kiaknázása és propagálása tekintetében.

Hévíz Város Orvos Nagykövetei: dr. Szekeres László, dr. Kulisch Ágota, dr. Horváth Bernadett, dr. Kása Ágnes, dr. Major Zoltán, dr. Moll Veronika, dr. Monduk Péter, dr. Oláh András, dr. Palotai Zoltán, dr. Rizsvai Márta, dr. Schwillinger Ferenc, dr. Szakonyi József.

Nézze meg galériánkat!

(Forrás: Városháza)