MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A hévízi iskola diákjainak sikere Illyés Gyula szülőföldjén
Illyés Gyula születésének 110. évfordulója alkalmából a pálfai Szülőföldünk Nagyjai Emlékbizottság november 6-án tartotta az Illyés Gyula szavalóversenyt a felsőrácegresi iskolamúzeumban. A szavalóversenyt általános- és középiskolás kategóriában hirdették meg, nevezni egy Illyés Gyula verssel és egy más költő versével lehetett.

 

Az emlékbizottság rajzpályázatot is hirdetett a költő emlékének tiszteletére, bármilyen technikával készített iskolai témában. A legjobbnak ítélt pályamunkák kiállításra kerültek. Iskolánk is csatlakozott a felhíváshoz. Intézményünkben is minden évben többek között szavalóversennyel emlékezünk iskolánk névadójára. Idén nagyon szép eredményeket értek el szavaló tanulóink (Benák Ede, Holczer Dóra, Holczer Lili, Jakóczi Péter), így jutalomként elkísérhették a rajzpályázaton díjazott és versmondó diáktársakat Illyés Gyula szülőföldjére.

Ebben az évben a XXII. alkalom volt, hogy a Pálfához tartozó Felsőrácegresen született Kossuth-díjas költőre, íróra emlékeztek.

A szavalóverseny megkezdése előtt Illyés Gyula egykori szülőháza helyén álló kopjafánál helyeztük el az emlékezés koszorúit és hallgattuk a magyarság kiemelkedő alakjának a ""puszták paraszti népének fiáról" a méltatásokat.

A szavalóversenyen a felső tagozatos kategóriában Töreki Tilda (5.c) képviselte iskolánkat, aki a legjobbnak bizonyult, és I. helyezést ért el.

A rajzpályázat ünnepélyes eredményhirdetésére Szabó Janka 3. a  és Balogh Brigitta 6. a osztályos kisdiák kapott meghívást.

Színvonalas pályamunkájukkal 84 alkotás közül Janka az alsó tagozatos kategóriában a II., Brigitta a felső tagozatosok között az I. helyezést érte el.

A helyezettek könyvjutalomban részesültek.

A kísérő gyerekekkel együtt felemelő élmény volt annak az iskolának az osztályában és  a padjában ülni, ahol egykor  Illyés Gyula  kisdiákként tanult és hallgatni a költő verseit a magyarságról, a szülőföld szeretetéről.

Büszkeség és öröm töltött el diákjaink sikerei során, és törekszünk továbbra is méltóképpen őrizni és ápolni a nagy magyar költő és író emlékét.

A cikk szerzője:
Simonné Gál Gyöngyi
Illyés Gyula Általános Iskola, igazgatónő