MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A hitelekről
Hévízen is érvényesül az az országos tendencia, mely a betétállományok stagnálását, s közben a hiteligénylések növekedését mutatja. A lakosság megtakarítani nem tud, arra pedig nincs lehetősége, hogy forintját a most kedvező árfolyamú euróra cserélje. A valuta árfolyamváltozását azonban ki lehetne aknázni, főként a hiteltörlesztések esetében.

A devizanemek változtatásának lehetősége - különösen nagyobb összegû hiteleknél - már jelentős megtakarítást jelenthetne az ügyfél számára.
- Lakossági területen ezzel ritkán találkozunk. Az emberek többsége általában hitelkiváltással vagy adósságrendezéssel fordul hozzánk. Ma már nem divat az, hogy kisebb értéktárgyak megszerzéséért hitelt vegyenek fel, sokan ilyenkor inkább a hitelkártyájukat használják. Ügyfeleinknél csak eleinte tapasztaltunk ellenérzést a kártya használatával szemben, de amikor megismerték a feltételrendszerét ezek eloszlottak – számolt be a tapasztaltakról Tancsics Judit, a Hévíz és Vidéke Takarékszövetkezet hálózati igazgatója.
Ennél a hitelintézetnél egyébként 60 %-ban lakossági ügyfelekkel, s a fennmaradó hányadban vállalkozókkal foglalkoznak. Utóbbiaknak a kormány és az MFB nemrégiben új hitellehetőséget ajánlott.
- Elsősorban a kisvállalkozói kört kívánják segíteni azzal a hitellel, amelyet egy vállalkozó akár 50 millió forintig igényelhet. Fordíthatják mindezt ingatlan, használt vagy új gépjármû, vagy szoftverek megvásárlására. Mindehhez kedvezményes támogatott hitelkamat jár – ismertette a lehetőségeket a hálózati igazgató.
A beruházási hiteleknél a takarékszövetkezetek általában magát a beruházást tekintik fedezetnek, előfordul azonban az is, hogy ilyet nem kérnek például napi kiadásokra felvett kölcsönöknél.

(Forrás: HÉVÍZI TV)