MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A jövő a minőségben is rejlik
Felszálló ágra került tavaly a hazai turizmus, az érintettek bíznak a hasonló folytatásban. Mindez a Hévízi Szobakiadók Szövetségének konferenciáján hangzott el.

"Megkoronázzuk a minőséget!" címmel országos programsorozat keretében rendezett tanácskozást hétfőn a Hévízen mûködő szervezet. Lajkó Ferenc elnöki köszöntője után Papp Gábor polgármester nyitotta meg a konferenciát, hangsúlyozva: a hétvégén megtartott 21. Turisztikai Gálán - melyen Hévízt példaként állították az idegenforgalom résztvevői elé - az összefogásról, az együttmûködésről esett szó. Arról, hogy csak közös erővel lehet eredményeket elérni a turizmus területén.

Hasonlóképpen fogalmazott dr. Nemes Andrea, a Nemzetgazdasági Minisztérium Turisztikai és Vendéglátóipari Főosztály vezetője is, aki azt mondta: tavaly november végéig 3,5 százalékkal emelkedett hazánkban a vendégek, s 4,6 százalékkal a vendégéjszakák száma. Ezen belül a külföldi turisták 8, a belföldiek 8,2 százalékkal voltak többen, mint az elmúlt év hasonló időszakában. Nagy mértékben, 28,8 százalékkal nőtt az orosz vendégek száma, ami Hévízen kiemelten tapasztalható. Több holland érkezett, a német vendégkör is nőtt, az osztrák turisták száma viszont némiképp kevesebb volt. Budapesten emelkedett leginkább, a Nyugat-dunántúlon viszont csökkent a turisták száma. A főosztályvezető kiemelte, hogy a minőség további javítása újabb növekedést jelenthet. E célt szolgálja a turisztikában bevezetett minősítési rendszer, melyet szeretnének kiterjeszteni egyebek között a panziókra és a fürdőkre is. Ugyancsak jó lenne csatlakozni az európai minősítési rendszerhez - tette hozzá. Dr. Nemes Andrea úgy vélte, a béren kívüli juttatások, megalapozták a turizmus fejlődését.

A konferencián Szatmári László, az NGM személyi jövedelemadó osztály főosztályvezető-helyettese a turizmust érintő adózási változásokról szólt, majd a fogyasztóvédelem szemszögéből hangzott el előadás a magánszálláshelyekről. Szóba kerültek a szobakiadók és a TDM szervezet közti együttmûködési lehetőségek, valamint a minősítési rendszerről is többen beszéltek, kiemelve annak helyi, térségi, országos és nemzetközi marketingben betöltött fontos, elengedhetetlen szerepét

Forrás: zaol.hu / Sámel József