MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A képviselő-testület áprilisi soros ülésének döntései

Április 25-én tartotta soros ülését a képviselő-testület.

A bûnmegelőzési intézkedések terén Hévíz minőségi előrelépést tett a közelmúltban történt közterületi kamerarendszerének fejlesztésével, de a város élen jár a rendőrség munkájának erkölcsi és anyagi támogatásában is. Mindezt dr. Horváth István rendőr alezredes, a keszthelyi kapitányság vezetője hangsúlyozta a hévízi képviselő-testület legutóbbi soros ülésén. A képviselők többek között Hévíz közbiztonságának és közrendjének helyzetéről hallgattak meg tájékoztatást.

Az ülésen a kapitányság vezetője országos tendenciákat is elemezve elmondta: a klasszikusnak nevezhető bûncselekmények, mint például a lopás vagy rablás folyamatosan csökken, a számítástechnikai csalások, az indulati bûncselekmények és a közlekedés körében elkövetett cselekmények esetében növekedés tapasztalható. Megjegyezte ugyanakkor: illetékességi területükön ezt jól tudják kezelni, köszönhetően egyebek mellett az önkormányzat által nyújtott támogatásoknak.

Papp Gábor polgármester köszönettel szólt a rendőrség munkájáról, hangsúlyozva: bár a polgárbarát fellépés nagyon fontos, több esetben a nulla tolerancia alkalmazásával lehet csak megfelelő rendet fenntartani, ide tartozik egyes közlekedési szabályok áthágásának kérdése.

Az ülésen a beszámoló mellett a képviselők több helyi rendeletet is módosítottak, így az idei évi költségvetési rendeletet is, melybe bekerült a GAMESZ részére utcaseprő gép vásárlása, illetve átvezették a mozi férőhely bővítéséhez szükséges összeget is. Utóbbi esetében a mûvelődési intézmény saját bevételeiből egy sorral bővíti a mozi ülőhelyeinek számát.

Változott a közterületek használatáról szóló önkormányzati rendelet is. A Rákóczi utcai vendéglátó egységek (és kizárólag csak azok) számára, amennyiben a gyalogos és egyéb forgalmat nem zavarják, és megfelelő módon tudják biztosítani az utcai megjelenést, lehetővé teszik a nagyobb közterületi kitelepülést is.

Módosult a jármûvel várakozás rendjéről szóló rendelet is, mely immár az új, Széchenyi utcai 58 férőhelyes parkolót is a rendeletbe foglalja azzal, hogy ott július elsejétől parkolási díjat kell fizetniük az autósoknak.

A város aktuális turisztikai helyzetéről is hallgatott meg beszámolót a testület, és elfogadták a mûvelődési intézmény elmúlt évi munkájáról szóló beszámolót is.

Döntöttek a Hévízi Futófesztivál támogatásáról: 2,8 millió forinttal járul hozzá az önkormányzat a fesztivál megrendezéséhez. A Csányi köz felújítására 1,8 millió forintot fordít az önkormányzat, a munkák aszfaltozást és kavicsozást foglalnak magukba. Hozzáfog a város a kézilabda-munkacsarnok területének közmûvesítéséhez, melyről korábban már a együttmûködési megállapodást kötött a kormánnyal.