MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A kereszténység fog össze kétezer éve

Meggyújtották az első gyertyát az adventi koszorún tegnap.

A hit gyertyájának lángra lobbantásával az adventi koszorú első gyertyáját gyújtotta meg ma a Festetics téri adventi koszorún Dr. Márfi Gyula veszprémi érsek, Papp Gábor, Hévíz polgármestere és Kiss László hévízi esperes.
Az ünnepi alkalomra egybegyûltekkel Márfi Gyula osztotta meg advent gondolatait.
- Európa dekadens állapotban van. Nyugat-Európában érthetetlen keresztény ellenesség uralkodik ma - hangsúlyozta. - Elfelejtették az adventet, a karácsonyt. Multikulturalizmust hirdetnek, miközben behívják a muszlim kultúrát. Toleranciát hirdetnek, de intolerancia uralkodik. Kétsége vonják a nemzet fogalmát, gender ideológiát hirdetnek. Ez a dekadens Nyugat-Európa támadja többek között Magyarországot, mely alkotmányában a keresztény államiságot, keresztény gyökereinket méltatja, elismeri a kereszténység nemzetmegtartó erejét, védi a férfi és nő közötti házasság intézményét, a családot, támogatja a gyermekvállalást.
Ne ijedjünk meg a nyugat gúnyától. Nekünk van igazunk, a jövő a miénk, az egyházi és polgári vezetők korrekt együttmûködésének is köszönhetően. Dicséretes példa erre Hévíz is, ahol a város vezetése és az egyházak képviselői kiválóan tudnak együttmûködni - mutatott rá.
Márfi Gyula szerint lélekben meg kell újulnunk, erre alkalmas az advent, a karácsony.
- Nem szabad elveszítenünk az észt, a hitet, a reményt, a kereszténységet, mely kétezer év óta egyesíti a népeket. Veled, Uram - e szavak kíséretében gyújtotta meg az érsek a hit gyertyáját, majd az Illyés-iskolások karácsonyváró zenés összeállításával zárult a gyertyagyújtási ünnepség.