MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A Kht. Zöld Napja
Környezetvédelmi Zöld Napot szervezett a Hévízgyógyfürdő Kht., melyen a társaság dolgozói mellett a Bibó Gimnázium diákjai is kivették részüket a munkából. Az önkéntesek a tavat körülvevő több hektárnyi terület egy részének megtisztítására vállalkoztak, s a hagyományosnak számító programot egy új elemmel is bővítették a szervezők.

- Minden évben a városi zöld naphoz kapcsolódva szervezzük meg ezt az akciót a dolgozóink segítségével. Ilyenkor megtisztítjuk a véderdő egy részét, a sportpálya környékét. Idén a nyugati véderdő rendbetételét tûztük ki célul, de ha bírjuk még, átmegyünk az északi részre is. Nemcsak szemetet szedünk, hanem a helyi középiskola diákjainak közremûködésével a foghíjas területekre facsemetéket is ültetünk – vázolta a nap programját Bem Judit, a Kht. környezetvédelmi vezetője, majd így folytatta: - A mindennapokban tizenegy-tizenkét kollégám dolgozik azért, hogy ez a terület ilyen tiszta legyen. A környezetvédelmi csoport többi tagja a kutatásokkal, a monitoringgal és a hulladékgazdálkodással foglalkozik.
-Rendszeresen részt veszek a zöld napon, de év közben is figyelmet fordítok a környezetemre. A Kht.-nál ezt egyébként nemcsak a dolgozóktól, hanem a vendégektől is elvárjuk, hogy óvják a tavat és a környékét. Ezt az erdőt egyébként nagyon szeretem már gyermekkorom óta, ha gyalog jövök a munkahelyemre az utam általában erre vezet – mondta Hatos Endre, fürdővezető.
Lelkesedésben nem volt hiány, szemétben szerencsére annál inkább. Tavaly három-négy zsáknyi hulladékot találtak a véderdőben, most azonban még ennél is kevesebb dolga akadt a csapatnak, így a lehullott faágakat takarították el az útból.
- Minden évben szinte presztízskérdésnek vesszük, hogy eljöjjünk és segítsünk. Nagyon jónak tartom ezt a kezdeményezést, de úgy gondolom, ha egy esztendőben több ilyen akció is lenne, akkor elapróznánk és elveszne az a jó hangulat, ami ilyenkor munka közben uralkodik – vélekedett Dézsi Attiláné.

(Forrás: HÉVÍZI TV)