MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A költészet, ahogy mi ünnepeljük
E címet viseli a Festetics Mûvelődési Központ idei évi költészet napi rendezvénye, melyre ma este kerül sor a Városi Könyvtárban.

Sajátos a hévízi ünnep, hiszen József Attila születésnapja mellett e napon emlékezünk Weöres Sándorra. Az ő emlékére is ajánlják a szervezők az estet.
 

A magyar irodalom legsokoldalúbb költője 100 éve született Szombathelyen. A gyermekköltőként számon tartott Weöres Sándor publikációi már tinédzserévei elején megjelentek, és Babits figyelmét is kiérdemelték. Sikerei ellenére, formalizmusa olyannyira lázította a politikai megerősítésre éhes döntéshozókat, hogy nyelvi bravúrjait és holisztikus látásmódját (melyre nagy hatással volt Hamvas Béla és a keleti vallási hagyomány) kénytelen volt gyermekversekben kibontakoztatni. Alkotásaira épp ezért fokozottan igaz, hogy gyermekeknek szól, de nem csak gyermekekhez szól.  Mûvei napjainkban is időszerûek, valamennyiünket átitatnak nyelvünk gazdagságával, szépségével, dallamosságával – írják róla a cultura.hu oldal irodalmárai.
 

 



 

A dallamosság, a zeneiség, a ritmus a költészet napi mûsorban is nagy szerepet – a helyi színi társulat növendékei  az elhangzó verseket dalban, tánccal kísérve adják elő, bízva abban, hogy az ifjabb korosztály felé e közlési forma könnyebben eljut, hozzájuk is közelebb viszi elmúlt évszázadok máig ható költészetét.

 

Nézze meg galériánkat!