MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A kommunista diktatúra áldozatainak emlékére
A kommunista diktatúra áldozatainak állított emléket Hévíz február 25-én.

Huzella Péter és Zalán Tibor közös zenés költői estjével, A konszolidáció nemzedéke címû mûsor mellett egy érdekes kiállítás is emlékeztetett a korszak alattomos, mindenhová begyûrûző,  mindent tudni akaró, erőszakos éveire: Várnai Tamás magángyûjtő CB rádió kiállítása nyílt meg a városi múzeumban ezen a napon.

 

Nézze meg galériánkat!

 

A harminc éve gyûjtött darabok között helyet kapott többek között egy olyan rádió is, mellyel a taxis blokád alatt közvetítettek egymásnak a blokádban részt vevők, de látható olyan darab is, mellyel a gyûjtő egyik barátja stoppolta végig Európát.

 

- A szolgáltatások minősége a mai napig nem változott a legelső rádiók megjelenéséhez képest, a piaci késztetésre azonban természetesen szebb, eladhatóbb, digitális kijelzővel ellátott készülékeket vesznek birtokba manapság a vásárolók. A '60-as évekből származó tranzisztoros CB rádió a mai napig tudja azt, amit ma egy korszerû rádió tud – árulta el Várnai Tamás, aki maga is üldözöttje volt a kommunista időszaknak a rendszerváltást megelőző években.