MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A környezettudatos magatartás elterjesztése a cél
Az elmúlt évben Hévíz Város Önkormányzata „A gazdaság élénkítése, a közösségi kulturális funkciók és a városi környezet minőségi fejlesztése Hévíz városközpontjában címmel” pályázati támogatást nyert el.

Az elmúlt évben Hévíz Város Önkormányzata „A gazdaság élénkítése, a közösségi kulturális funkciók és a városi környezet minőségi fejlesztése Hévíz városközpontjában címmel” pályázati támogatást nyert el.

A projekt elemeként megvalósult a sétálóutcai fasorok cseréje, lakossági faültető akció, összefüggő gyalogos övezet kialakítása, belterületi csapadékvíz elvezető rendszer korszerûsítése, kiskereskedelmi egység átalakítása, illetve a Rózsakert vendéglátó egység felújítása, funkcióinak bővítése.

A projekt lényeges eleme a város lakossága számára képzéssorozat megszervezése, mely 2011. január 18-án indul útjára.

A képzés célja és lényege, hogy elősegítse a lakosság környezettudatos magatartásának kialakítását, elterjesztését, a lakosság környezetvédelemmel kapcsolatos szemléletformálását, esetenként szemlélet váltását.

A képzésbe a város meghívott szakembereket von be. A résztvevők hasznos, naprakész ismereteket szerezhetnek a város és környéke aktuális környezet- és természetvédelmi kérdéseiről, fejlesztéseiről, a tóvédelem fontosságáról, a környezeti energiák hasznosításának lehetőségeiről.

A képzés témái, időpontjai az alábbiak szerint alakulnak:

Január 18. kedd 17.00 – Polgárok Háza - A Hévízi- tó jelene és jövője, különös tekintettel a víz hőenergiájának hasznosítására – Füzesi Lászlóné, a Hévízért Városvédő Egyesület elnökének előadása.

Január 20. csütörtök 17.00 – Polgárok Háza - A keszthelyi láp és a Berki sétány - Füzesi Lászlóné, a Hévízért Városvédő Egyesület elnökének előadása.

Január 26. szerda 17.00 – Polgárok Háza - Környezettudatos élet: komposztálás otthon – Meiszner Katalin biokertész előadása.

Január 29. szombat 10.00 - Városi Sportcsarnok - Lakossági tájékoztató, vetélkedők – közös program az Öko Pannon KFT-vel, rajzpályázat eredményhirdetése, kiállítás a pályamunkákból, előadások, vetélkedők.

(Forrás: Városháza)