MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A légzőrendszer egészségéért
18. alkalommal tartottak a környezeti ártalmak és a légzőrendszer összefüggéseiről szóló szakmai konferenciát Hévízen. Az ország környezet-egészségügyi állapotáról, az egyes térségek lokális problémáiról egyaránt szó esett a tanácskozáson, amelyre évről évre egyre több előadó érkezik.

Budapestről, s a Dunántúl több egyeteméről jöttek kutatók, hogy legfrissebb vizsgálataik eredményét itt publikálják.
- Idén már Németországból is érkeztek kollégák a tanácskozásunkra, amelyen elsősorban a légzőrendszert károsító tényezőkről beszélünk, de külön vizsgáljuk a radioaktív sugárzás következményeit is. Nem csupán a fizikai károsodásokra, hanem a lelki következményekre is kitérünk – vázolta a programot Somlai János a Pannon Egyetem docense.
A kutatók egy része a saját vizsgálatairól, szûkebb környezetében végzett mérésekről számolt be, ám az előadások egy részén Magyarország általános környezet-egészségügyi állapotáról is szó esett. - Hazánk Nyugat-Európához viszonyított helyzete nem mondható jónak, igaz, hogy több területen pozitív változás indult el. A levegő minősége javult, az ivóvizeink jobb állapotban vannak, mint évtizedekkel ezelőtt – foglalta össze a legfontosabbakat Dr. Dobi Bálint, a Környezetvédelmi és Vízügyi Minisztérium főosztályvezetője, majd így folytatta: - A legégetőbb feladatnak a víztisztaság további javítását, valamint a csatornázás megoldását tartom. Jelenleg több nagy projekt is megvalósítás alatt áll, amelyekkel ezeken a területeken előbbre tudunk lépni – tette hozzá a főosztályvezető.
- Ezeknek a találkozóknak kifejezetten jó a szakmai visszhangja. Minden évben lenyomat formájában meg is jelentetjük az előadások szövegét, így aztán a kutatók, érdeklődők a nagyobb könyvtárakban nyomtatott változatban is elérhetik az itt elhangzottakat – mondta Somlai János.

(Forrás: HÉVÍZI TV)