MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A lehetőség már adott
Hévíz - A Hévíz SK labdarúgó szakosztályánál a közelmúltban változás történt. Buza Barnabást, az egykori NB I-es futballistát, a csapat korábbi játékosát nevezték ki szakosztály-vezető helyettesnek.

Az ősszel még aktívan játszó sportember feladata a felnőtt NB III-as csapatára terjed ki. A részletekről, Damina László szakmai vezető így beszélt:

- Az elmúlt fél év tapasztalatai szükségesnek tartották, hogy megosszuk a szakosztályban lévő feladatokat   - kezdte a szakember.

- Szerettem volna, hogy hatékonyabb legyen a szakosztályvezetői munka, s ehhez elengedhetetlen volt ez a lépés. Buza Barnabás személyében egy nagyon tehetséges, agilis vezető került a felnőtt csapatunk élére. Labdarúgó pályafutása sikeres volt eleddig, kívánom neki, hogy a vezetői oldalon is hasonló sikereket érjen el.

- Új létesítményekkel gazdagodtak az ősszel. A mûfüves pályáikat milyen hatékonysággal használják ki?

- Szakmai munkánkat nagyban elősegíti, hiszen új dimenziók nyíltak meg. A pályák elkészültével jelentősen nőtt az olyan edzésórák száma, melyeket játékosaink minőségi képzésére tudunk fordítani. A pályakihasználtságunk a téli időszakban alaposan megnőtt. A régióra is igen jó hatással van, 10-12 csapat is él a lehetőséggel, mert kiváló körülmények között zajlanak edzéseik, és játszhatják felkészülési mérkőzéseiket. A környékbeli csapatokon kívül a  térség és az ország más részeiről is érkeznek edzőtáborozni  ide csapatok. A rendszer kialakításának első fázisában elért eddigi turisztikai és bérleti eredményeink jók, a jövőben szeretnénk folyamatos fejleszteni ezt a lehetőséget.

- Mit vár a tavasszal a felnőtt csapattól a tavaszi folytatásban?

- Lázár Szilveszter vezetőedzővel kétéves célt határoztunk meg, azon nem változtatunk. Hét pont hátrányunk van azokkal a csapatokkal szemben, akik esélyesek rájátszás kiharcolására, az NB III-as tagság magtartására. Olyan együttest építünk,  ahol a játékosokkal hosszabb távon tervezünk. A keretünk  háromnegyedét  saját nevelésû futballisták alkotják, rajtuk kívül pedig környékbeli, s zalai kötődésû fiatalemberekkel dolgozunk hosszabb távú céljainkért.

- Az utánpótlás koncepciójukban vannak változások?

- Igen, nagy örömömre szolgál, hogy folyamatosan nő a létszám utánpótlásképzésünk bázisán. Egyre több, szülő keres meg bennünket, hogy szeretné, ha gyermeke a Hévíz SK-ban tanulná meg a labdarúgás alapjait. Szeptemberben indul a a középiskolai képzésünk is, amely  újabb lökést adhat a minőségi képzés területén. Utánpótlásunk hatékonyságára jellemző, hogy sokan felkerültek a felnőtt keretbe, s többen kopogtatnak az első csapatunk öltözőjének ajtaján is.

Bóbics László / zaol.hu