MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A lényeg a föld alatt – műszaki átadás a Büki utcában
Ahogyan a résztvevők fogalmaztak: a lényeg a föld alatt, legalábbis, ami a városunkban ma történt mûszaki átadást illeti.

Délelőtt zajlott ugyanis az északnyugati városrész csapadékvíz elvezető rendszerének mûszaki átadása, melyen Manninger Jenő, a megyei közgyûlés elnöke úgy fogalmazott: a beruházás kevésbé látványos, annál fontosabb azonban az itt élők számára, és nem utolsó sorban a hévízi tó környezetvédelmét tekintve.

A térség országgyûlési képviselője rámutatott: Hévíz a fejlesztés kapcsán komoly pályázati forrást tudott lehívni az Operatív Program keretéből, a több mint 101 millió forintos beruházáshoz 86,5 millió forintos támogatáshoz jutott hozzá.

Papp Gábor polgármester a kivitelezők és pályázatírók hatékonyságát emelte ki és köszönte meg, majd elmondta: régóta húzódó lakossági problémát tudott megoldani az önkormányzat a városrész csapadékvíz elvezetésének kiépítésével, ugyanakkor a tóvédelmi program egy fontos elemét is megvalósíthatták.

A projekt területe ugyanis a Hévízi-gyógytó vízgyûjtő területén, védelmi övezetében fekszik. A biztonságos csapadékelvezetés megoldása nélkül a terület veszély-forrást jelentett a tóra vonatkozóan. A beruházás a Büki utca belterületi szakasza, valamint a Madách - Kisfaludy - Akác és Budai Nagy Antal utcák által határolt területet érintette, s ahogyan a polgármester fogalmazott: a remények szerint a folyamat nem áll meg, hiszen a városvezetés jelenleg állítja össze a jövő évi fejlesztési teendőket, melyek nagy része a Hévízen élők további életfeltételeinek javítását célozzák.