MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A lépcsősor már a gyakorlatban is bizonyított

A gyakorlatban is bizonyított máris a Park utcai, elfolyó termálvízzel fûtött lépcsősor: az elmúlt napok erősen havas időjárásában milliméternyi hó sem fedte a lépcsősor burkolatát, mi több: a mínusz egy fokos hőmérsékletben a lépcső felszínén plusz tíz fokot lehetett mérni.

Az önkormányzat által saját erőből felújíttatott, elfolyó termálvízzel fûtött lépcsősort Papp Gábor polgármester ünnepélyes keretek között tegnap adta át.

A hatvan méter hosszúságú lépcsősor burkolata hazai, süttői mészkőből készült, a fejlesztés keretében új utcabútorok készültek, a közvilágítást energiatakarékos, ledes fényforrásokkal oldották meg. A lépcsők mellett rámpa is épült, mely elsősorban a bőrönddel közlekedők helyzetét könnyíti meg.

A komoly szintkülönbségek miatt az akadálymentesítést nem lehetett megoldani, így a babakocsikkal vagy kerekes székkel közlekedők a lépcső melletti szerpentinjárdát használhatják.

Az avatáson a polgármester elmondta: a fejlesztés már nagyon időszerû volt, és a tervekben szerepel a másik lépcsősor felújítása is.

Nézze meg galériánkat!