MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A logisztikai lehetőségeket is feltárná Hévíz

A turisztikai lehetőségek mellett komoly gazdasági potenciál is is rejlik Hévízben, melynek alapja lehet a Hévíz-Balaton Airport.

Erre alapozva, a Nemzetközi Logisztika Napjához kötődően rendezett az önkormányzat logisztikai konferenciát.
- 2012-ben Hévíz Város Önkormányzata úgy döntött, hogy átveszi a sármelléki repülőtér üzemeltetésének minden gondját. Megalapítottuk a Hévíz-Balaton Airport Kft-t, és immár hét éve küzdünk ezen a területen is, hiszen felismertük, hogy Hévíz és a térségünk jövője nagyban függ attól, hogy milyen logisztikai adottságaink vannak, minőségi turizmus pedig nem képzelhető el repülőtér és légi járatos megközelíthetőség nélkül -mondta köszöntőjében Papp Gábor polgármester. - Hévíz szeretné megtalálni a térség fejlődésben a további lehetőségeket, egyúttal elősegítve azt. Ezért is vagyok büszke a megyeszékhely városvezetésével való együttmûködésünkre, hiszen az ott megvalósuló Jármûipari Tesztpálya és a jelenleg épülő M76-os okosút, amely összeköti a Zalaegerszeget a repülőtérrel és az autópályával, érintve Hévízt és Keszthelyt is, mind azt mutatják, hogy hogy térségünkben van még bőven gazdasági potenciál, amelyet ki lehet aknázni.
A konferencián szó volt a reptér 6,6 milliárd forintos kormányzati támogatással megvalósuló, idén induló fejlesztéséről, Kepli József János alpolgármester és Benkő Attila, a Hévíz-Balaton Airport Kft. ügyvezetője a reptér lehetőségeiről és szolgáltatásairól számolt be. A résztvevők flamand és orosz példákat hallhattak a logisztika témájában, Firbás György logisztikus pedig az M76-os okosút előnyeit mutatta be.