MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A magyar államalapítás ünnepén
Államalapító királyunk életmûvét folytatjuk, az ő nyomdokaiban haladunk, amikor védjük európai gyökereinket és előretekintve megálmodjuk városunk jövőjét.

Mindezt Papp Gábor, Hévíz város polgármestere hangsúlyozta a magyar államalapítás tiszteletére rendezett városi ünnepségen ma.

A Szent Lélek templomban tartott ünnepség a magyar korona másolatának behozatalával kezdődött és szentmisével folytatódott, melyet Kiss László esperes celebrált, a szentmisét követően ugyancsak a templomban folytatódott a városi megemlékezés.

Ünnepi beszédet mondott Papp Gábor polgármester, melyben első királyunk érdemeit méltatta.

  • Megálmodta Magyarországot egy erős, jól szervezett hatalomnak, Európa közepén. Nem tartotta nemzetünket sem többnek, sem kevesebbnek a többi nemzetnél, nem szégyellt tanulni, és fáradhatatlanul ragaszkodott ahhoz, hogy álmát megvalósítsa, Magyarország Európa népei között stabilan, függetlenül virágozzon. Békére törekedett, de nem riadt meg a harcoktól, egyházat alapított, törvényeket alkotott, kultúrát teremtett, jövőt épített.

 

 

Az Ő nyomdokaiban járunk azóta is. Az Ő életmûvét folytatjuk akkor, amikor védjük az európai keresztény gyökereket, az Ő országát építjük és az Ő álmát valósítjuk meg akkor, amikor előretekintve megálmodjuk városunk jövőjét. Amikor nem akarunk sem többnek, sem kevesebbnek lenni, mint amit a Jó Isten feladatul mért ránk. Fejleszteni, építeni ezt a várost, hogy megállja helyét Európa városai között, hogy továbbra is, több, mint 50 országból érkezett vendégeket tudjunk fogadni, és megfelelve a 21. század elvárásainak, nemcsak anyagi hasznot, hanem népszerûséget és büszkeséget is hajtsunk Magyarország számára.

 

 

Beszédét követően az egybegyûltekre mondott áldást Honthegyi Zsolt evangélikus, Péntekné Vizkeleti Márta református lelkész és Kiss László esperes, majd a templom előtti téren, az új kenyér megszentelését követően a polgármester szegte meg az új búzából készült kenyeret, melyet a képviselők segítségével osztottak szét az ünneplők között. A város vezetői koszorú elhelyezésével tisztelegtek a templomkertben álló Szent István emlékmû előtt, az ünnepi mûsor részeként pedig a keszthelyi Nagyváthy Táncegyüttes adott mûsort.