MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A Mozi helyzetéről
A közelmúltban sokat foglalkozott a sajtó azzal, hogy fennmaradásukért küzdenek a budapesti mûvészmozik. A Hévízen mûködő Fontana Filmszínház helyzete nemcsak a mûködtetés, hanem a látogatottság szempontjából is szerencsésnek mondható.

A mûvészmozik mûködtetését bevételeik mellett alapvetően meghatározza, hogy milyen forrásokból, s mekkora támogatásban részesülnek.
- Az artmozi tavaly a helyi önkormányzattól közel tízmillió forintot, a Nemzeti Kulturális Alaptól 1,8 milliós támogatást kapott. Egy nyertes pályázatnak köszönhetően további négyszázezer forintot nyertünk a közönségkapcsolatok fejlesztésére. Mindezeket az összegeket egészítette ki a 3,2 millió forintos artmozi normatíva – vázolta a helyi mûvészmozi anyagi helyzetét Szaknyéri András, szakmai vezető.
Az artmozi egyik alapkritériuma az, hogy 60%-ban mûvész- vagy magyar filmeket vetítsenek. Ez megfelel egyébként azok igényének, akik Hévízen a Fontana Filmszínházat felkeresik.
- Városunkban az amerikai, kasszasikert hozó alkotások mérsékelt bevételt hoznak, itt a magyar filmek látogatottsága az, ami igazán magas. Hogy mi ennek az oka? Az üdülővendégek közül sokan itt tekintik meg azokat a magyar filmeket, amelyek bemutatójára odahaza nem mentek el. Teltházzal vetítettük például a Valami Amerika 2. részét, de egy Márai-mû adaptációja, az Eszter hagyatéka is 500 nézőt hozott be a nézőtérre – mondta Szaknyéri András.
Jól indult az intézmény számára a 2009-es év is, hiszen januárban kétezren voltak kíváncsiak az itt vetített filmekre. A nézőszám további növelése érdekében megújították a mozi honlapját, ahol többek között az aktuális mozimûsorokról, a filmek tartalmáról, szereplőiről, s a vetítési időpontokról tájékozódhatnak az érdeklődők.
www.fontanamozi.hu

(Forrás: HÉVÍZI TV)