MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A Nagyváradi Négyek tárlata
A Nagyváradi Négyek alkotásaiból nyílt tárlat a közelmúltban a Hévízi Muzeláis Gyûjteményben. A kiállítást megnyitó Vass Géza író elmondta: az elmúlt tíz év legszínvonalasabb képzőmûvészeti tárlata látható most Hévízen.

A mûvészcsoportról elhangzott: azt három festőmûvész és egy szobrászmûvész alkotja.
A mûvészek mindannyian az erdélyi Margitán születtek. Papp Gábor, Szilágyi György és Derecskei József három különböző egyéniség. Papp Gábor igazi sokarcú mûvész, képeit különböző stílusokban alkotja, azonban minden mûvére jellemzőek az igazi Nagybányai hagyományok. Képein felfedezhetjük a "csurgatásos" technikát, mellyel kontúrozza a figurális elemeket.
Szilágyi György magába forduló, visszahúzódó személyiség. Alkotásait – melyek a figuralitás és nonfiguralitás határmezsgyéjén mozognak - azonban harsány színek jellemzik. Derecskei Tamás hat éve Kanadában él, és rendkívül népszerû, "befutott" mûvész. A kiállításon korai figurális alkotásaiból és néhány absztrakt képéből láthatunk ízelítőt. Itt is felfedezhetők a "csurgatásos" képek, azonban egész más módon használja ezt a technikát , mint Papp Gábor.
A negyedik mûvész Gáspár Géza. Ő szobrászmûvész, a szó valódi értelmében mûvésze a bronznak. Karcsú nőalakok és robusztus Bacchus-fejek hiteles ábrázolója.
Ami a négy mûvészt szorosan összeköti: mindannyian Nagyváradon végeztek képzőmûvészeti főiskolát.

A kiállítás június 12-ig tekinthető meg.