MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A német testvérváros delegációja járt Hévízen
Hévíz testvértelepülése, Pfungstadt képviseletében háromfős csoport érkezett a városba a II. Boldog Békeidõk rendezvényre, valamint Hévíz várossá avatásának 20 éves évfordulójára.

A német vendégeket Papp Gábor polgármester, Kepli József János alpolgármester és Könnyid László külsős alpolgármester fogadta.

A német vendégek részt vettek a békeidős programokon, valamint a város napi ünnepségen is, az azt követő fogadáson pohárköszöntőt mondtak és átadták városuk szerény ajándékát is Papp Gábor polgármesternek.

A két település 2005 óta ápol testvérvárosi kapcsolatot, maga az ismeretség azonban 25 éves; közös szenvedéllyel, a futballal kezdődött minden, ebből alakult ki aztán a szorosabb együttmûködés gondolata.

A delegáció tagjai elárulták: Hévízben leginkább a kisvárosi légkör, a vendégszeretet, az itteniek felkészültsége és nyelvtudása tetszik, és ezt minden, onnan és a környékről érkező vendég is pozitívumnak tekinti.

Októberben 50 fős küldöttség érkezik Pfungstadtból Hévízre, a látogatás nem titkolt célja az iskolák között együttmûködés kialakításának lehetősége lesz.