MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A nemzeti összetartozás István legnagyobb öröksége
A Szent Lélek templomban tartott ünnepi szentmise, majd a templomkertben álló Szent István dombormû megkoszorúzását követően, a Szent Korona élethû másának ünnepélyes bemutatásával a Városháza téren köszöntötte Hévíz az államalapítás, a keresztyén magyarság legősibb ünnepét.
  • Az ünnep mindig alkalmat kínál arra, hogy magunkról gondolkodjunk, magunkkal foglalkozzunk. Kik vagyunk mi, magyarok, hol a helyünk a világban? Törpék, jelentéktelen nemzet vagyunk, akik rendre felülértékelik magukat, ahogy ezt a nemzetközi média címlapjain olvashatjuk?  Vagy dicsőséges, Istentől megáldott nemzet, akik nem oly rég Londonban szereztek dicsőséget az országnak? – tette fel a kérdést ünnepi beszédében Papp Gábor. Rámutatott: olimpikonjaink hozzájárultak ahhoz, hogy a magyarok, ez a sokszor hitehagyott, pesszimista nemzet ismét visszaszerezze önbecsülését.
  • Újra egymás nyakába borulhattunk, megveregethettük a másik vállát, jelezve, hogy összetartozunk, egy nemzet vagyunk, a te örömöd az én örömöm is.

Kiemelte: az összefogás, a nemzeti összetartozás megteremtése Szent István király legnagyobb, leggazdagabb öröksége is. István kijelölte hazánk útját, megkereste a helyünket Európában, most viszont Európa keresi a helyét a világban. Sodródik a pénz hatalma és a hamis értékrend adta téren, és most Magyarország lehet az egyik, aki megmutathatja az irányt a helyes út felé.

A polgármester szerint Istvánnak nem csupán élete, de halála is meghatározó volt a magyarság számára, hiszen az István király halálát követő vérzivataros évtizedek után első királyunk nagyságának felidézése szabadította fel az emberekben rejlő jót és szerzett békét az országnak.

  • Erre különösen időszerû emlékezni ma, amikor a médiában megjelenő egyes politikai erők a negatívumoktól harsognak, amikor sokan szenvednek a rendszerváltás elkerülhetetlen gazdasági következményeitől. Az 1990 után ránk szabaduló fogyasztói értékrend, a pénz egyeduralma, az egyre taszítóbb stílusúvá váló politizálás azonban csak elfedte a bennünk lévő jót. Hiszen az ország él, és bár nem ez áll az újságok címlapjain, az emberek megállták a helyüket a nehéz időkben – mutatott rá.

Papp Gábor hangsúlyozta: Hévíz is megállta helyét a nehéz időkben, a város lakói nemcsak saját városuk épüléséért és felvirágzásáért dolgoznak, de felelősséggel viselik a régióban betöltött gazdasági szerepüket is.

Hévíz a főváros után a második leglátogatottabb idegenforgalmi célpont, repteret üzemeltet, jelentős adóforgalmával az országot is gyarapítja, sok ember számára biztosít munkahelyet, hozzájárul ahhoz, hogy Magyarország stabil tagja legyen az európai országok közösségének.

Szavait követően a római katolikus, evangélikus és református egyházak képviselő: Kiss László esperes, Honthegyi Zsolt és Benák Krisztián lelkész mondtak áldást a jelenlévőkre, valamint az új kenyérre. Az első idei gabonából készült kenyeret a polgármester szegte meg, majd a képviselők kínálták körbe az ünneplőknek. A megemlékezés a Hévíz Színpad kulturális összeállításával zárult.