MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A nő a család alapköve

A március 8-i nőnap, mint társadalmunk egyik ünnepe sok mindenen keresztülment már. „Kommunista ünnep”- mondják sokan, és valóban: ugyan 1914 óta ünnepeljük, de a Rákosi korszakban, 1948-ban vált hazánkban kötelezővé. A női szabadságjogokért és egyenjogúságért vívott küzdelem egyik eredményeként nemzetközi viszonylatban ünnepeljük ma a hölgyeket. De túl azon, hogy egy olyan társadalmi kor maradványa, amelyre nem szívesen emlékszünk, mégis rávilágít alapvető keresztény értékekre is, amelyeket igenis megérdemlik a főhajtást, a terített asztalt, az ünnepet.
 

A nő, a család egyik legfontosabb alapköve, amely összetartja azt szeretetben, gondoskodásban – e szavakkal vezette be köszöntőjét Papp Gábor polgármester a városi nőnap alkalmával. A sportcsarnokban rendezett nőnapi ünnepségre nagyon sok hévízi hölgy fogadta el a meghívást, s minden bizonnyal jólesett mindenkinek, hogy virág, terített asztal, kedves mûsor várja, hogy megállhat egy pillanatra, azért hogy most őt ünnepelhessék.
 

Bizony városunk számára is nagyon fontosak a hölgyek. Hévíz a gyógyászatból és a vendéglátásból él, mindkét területen nagy szükség van a hölgyek kedvességére, gyengédségére, odafigyelésére. A szobakiadással foglalkozó családoknál a nők azok, akik utoljára végigsimítják kezüket a szépen kivasalt ágynemûn, mielőtt a vendég elfoglalja a szobáját. Ők azok, akik csodálatos kertjeikkel, virágaikkal gyönyörködtetik a városunkban sétálókat, és ők azok, akik kedvességükkel, figyelmességükkel szép emléket hagynak a vendégekben akkor, amikor hévízi szolgáltatásokat vagy vendéglátást vesznek igénybe.Városunk egyetlen intézménye sem lehet meg hölgyek nélkül. De városunk számára az ifjú hölgyek is nagyon fontosak, ők a mi jövőnk zálogai, a leendő dolgozó hölgyek, feleségek és édesanyák. Önkormányzatunk idén tavasszal harmadik éve vesz részt a HPV védőoltás programban, amely során átvállaljuk a gyógyszer árát a családok helyett, hogy minden kislány és nagylány védve legyen az ellen a fertőzés ellen, amely az egyik leggyakoribb betegséget, a méhnyakrákot is okozhatja.
 

Kívánom, Önöknek, kedves hölgyeim, hogy ne csak ezen a napon lássák meg férfitársaim az őket körülvevő nők csodálatos lényét, mutassák ki köszönetüket mindazért, amit a nőktől kaptak és kapnak, hanem tegyék emlékezetessé egy szeretet-ajándékkal, egy hála-szóval, egy hosszú öleléssel.
 

Bízunk benne, hogy ez így is történik az év minden napján, ahogy bízunk abban is, hogy a hölgyek a számukra, értük rendezett ünnepen igazán jól érezték magukat. Pál Dénes egészen biztosan sokat tett ehhez mûsorával, hiszen a legújabban felfedezett  énekest a hévízi hölgyek nagy örömmel fogadták.

 

Nézze meg galériánkat!