MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A novemberi testületi ülés döntései

Rendeletek felülvizsgálatával, módosításával, hatályon kívül helyezésével foglalkozott többek között soros ülésén a képviselő-testület.

Szabályozni kívánják a közterületeken, illetve a házaknál elhelyezett reklámhordozók (táblák) kihelyezésének módját, így a vonatkozó rendeletet ennek megfelelően módosították. Miután a lakáshitel-törlesztések támogatási feladatát, vállalását az önkormányzatoktól az állam vette át, az ehhez kapcsolódó helyi rendeletet hatályon kívül helyezte a testület. Változások várhatóak a temetői díjak tekintetében is, ám a díjmegállapítás a következő ülésig még várat magára. Ennek oka, hogy az egregyi temető emlékhelynek minősül, így az ottani sírok gondozása és a sírhelyekre történő rátemetés más szabályozás alá kell, hogy essen, ennek feltételrendszerét dolgozzák ki a következő ülésre.

Tárgyalta és elfogadta a képviselő-testület a Hévíz-Balaton Airport likviditási beszámolóját és a jövő évi üzleti tervét. Papp Gábor polgármester ennek kapcsán tájékoztatta a képviselőket arról, hogy a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium ebben az évben két ízben is 100-100 millió forinttal támogatta a reptér mûködését, mellyel sikerült egyensúlyi helyzetet teremteni a reptér gazdálkodásában.

Elfogadták a Festetics mûvelődési központ jövő évi programtervét,  a város képviselő-testületének jövő évi munkatervét és az önkormányzat belső ellenőrzési tervét.

Elfogadták a képviselők a Hévíz irodalmi folyóirat szerkesztésében bekövetkezett változásokról szóló tájékoztatató. Szálinger Balázs elfoglaltságai miatt a jövő évtől nem tudja vállalni a folyóirat főszerkesztői feladatait, így azokat Cserna-Szabó András veszi át, akinek szerkesztő társa Fehér Renátó lesz.

Elfogadta a testület a Széchenyi utca felújítása miatt az utca fasor- és cserje kivágási tervét. A növényzet megújítása a felújítási munkák részét képezi a jövő évben.