MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A nyak és a váll mozgásszervi betegségeiről
A nyak és a váll mozgásszervi betegségeiről, a kezelés lehetőségeiről tartottak konferenciás továbbképzést a hévízi Szent András Reumakórházban. Az akkreditált tudományos programot a házigazda intézmény a Semmelweis Orvostudományi Egyetemmel együtt szervezte meg.

-Magyarországon a harmadik leggyakoribb panasz a vállbetegség, a második a nyakbetegség, míg első a derékfájás. A páciensek körülbelül 10 %-a nyaki, 5 %-a pedig valamilyen vállproblémától szenved. A betegek egy része a múló fájdalom miatt nem megy el orvoshoz, a többiek a háziorvosukat keresik fel. 15 százalékuknál a fájdalom krónikussá válik, azaz három hónapnál hosszabb ideig tart, ők kerülnek a szakorvosokhoz. Operálni a nyakpanaszok 1, míg a vállproblémák 1-2 %-ánál kell – ismertette a főbb statisztikai adatokat Prof. Dr. Géher Pál a SOTE egyetemi tanára.
-Vegyes körzetben dolgozó háziorvosként sokszor találkozom olyan pácienssel, aki nyak- vagy vállfájásra panaszkodik. Főként az idősebbeknél jelentkeznek a jellegzetes tünetek, de előfordult már, hogy fizikai munkát végzők is megkerestek ilyen problémával – mondta Dr. Huszár Zoltán háziorvos.
-Együttmûködésünk célja, hogy a mozgásszervi betegségeknél átlépjünk a regionalitás területére, de nem földrajzi értelemben. A konferencián a nyak és a váll régiók mozgásszervi betegségeiről beszélünk, ismertetjük a legfrissebb kutatási eredményeket, számba vesszük a kezelési lehetőségeket, köztük a gyógyszeres, fizioterápiás és a mûtéti eljárásokat – mondta Dr. Szekeres László, a Hévízgyógyfürdő és Szent András Reumakórház orvos-igazgatója.
- Beszámolunk a hévízi tapasztalatokról is, arról, hogy mennyit segít a komplex fizioterápia abban, hogy a páciensek vagy elkerüljék az operációt vagy egy mûtét után hamarabb munkába tudjanak állni – tette hozzá az orvos-igazgató.

(Forrás: HÉVÍZI TV)