MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A nyár végére elkészülhet a Palint elkerülő út
Az elmúlt hónapok esős, viharos időjárása nehezítette, de nem állította meg Nagykanizsa határában az útépítési munkákat. Várhatóan július végén megtörténhet a 74. számú főút új, 4,5 kilométeres elkerülő szakaszának mûszaki átadása, és a tervek szerint a nyár végétől az autósok is birtokba vehetik a Nagykanizsa-Palint elkerülő új utat.

Az M7-es autópálya Zala megyei szakaszainak átadását követően két évvel már el is készül a csatlakozó 74. számú főút új útszakasza, amely a palini városrész kikerülésével csökkenti a Nagykanizsán átmenő forgalmat, így a több éve tartó útépítések után fellélegezhetnek a környéken élők.

A 74. számú főút Vasvár és Zalaegerszeg kapcsolatát biztosítja Nagykanizsával. A város Palin településrészén átvezető útszakasz az utóbbi években nagyon erős forgalmat vezetett le, balesetveszélyessé vált. Az új elkerülő szakasz 4,5 kilométeren, kétszer egy forgalmi sávval épül ki Palint nyugatról kerülve. Az új út az M7-es autópálya Nagykanizsa-Észak csomópontjától indul, és a Principális-csatorna hídjánál csatlakozik a 74. számú főúthoz. Közvetlenül a Nagykanizsa–Zalaegerszeg vasútvonal mellett halad, észak–déli irányban.

„Nem volt könnyû dolga a kivitelező Terrag-Asdag Kft.-nek, mert a kijelölt nyomvonal altalaja süppedékes, tőzegből és lápból áll, így a megfelelő alapozás elkészítéséhez speciális technológiát kellett alkalmazni” – tájékoztat Fazakas Orsolya, a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt. kommunikációs vezetője. A munkagépek felvonulása előtt 60 ezer köbméter kavicsot terítettek le és tömörítettek az ingoványos altalajon. Ez a munka már csak néhány kisebb szakaszon tart; hamarosan elkészül a zsigárdmajori bekötőút csatlakozó része, és végéhez közeledik a gyalogos vasúti átjáró létesítése is, miközben a töltésépítési munkák már befejeződtek.

A palini elkerülő út mellett idén még két további nagyszabású útépítés is befejeződik Nagykanizsa térségében: ilyen a 61. számú főút Zala megyei szakaszainak burkolatfelújítása és a 61. számú főút nagykanizsai elkerülő szakaszának megépítése.

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósul meg. A palini elkerülő építése közel 2 milliárd forintba kerül, ennek 85 százalékát az EU finanszírozza.

(Forrás: Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zrt.)