MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A pedagógusokat köszöntötték
A hévízi városháza dísztermében a helyi pedagógusokat: óvónőket, tanítókat és tanárokat köszöntötték, kiemelve mennyire fontos a munkájuk a település életében. Az ünnepségen ajándék mûsorral kedveskedtek az ünnepelteknek, valamint rubin, gyémánt és arany minősítésû diplomákat is átadtak.

Vértes Árpád polgármester üdvözlő beszédében az alázat mûvészeinek nevezte a pedagógusokat, akik rendkívül összetett feladatokat látnak el. Hangsúlyozta, mennyire fontos a városnak a következő nemzedékek nevelése, a jó példa mutatása. Szavait követően Elekes Lívia, a Bibó Gimnázium tanára beszélt a pedagógusok nevében:
- Galileitől származik a gondolat, hogy a gyermek feje nem edény, amit meg kell tölteni, hanem fáklya, amit fel kell lobbantani. Ahhoz, hogy ezt megtehessük a pályánkat hivatásnak, s nem munkának kell tekintenünk, még akkor is ha tanév közben bizony elfáradunk. Egy-egy esztendő vége felé jólesik megállni, jólesnek tanítványaink köszönő szavai, s nekünk sem szabad elfeledkeznünk azokról a pedagógusokról, akiktől mi is sokat kaptunk - mutatott rá a tanárnő. Ezt követően Kajtár Istvánné rubin, Bálint Istvánné és Jávor Katalin gyémánt, Venczel Angyalka pedig arany diplomát vehetett át. Mint elhangzott: életüket, pályájukat mindvégig a hivatásuk iránti szeretet hatotta át, s mindig hitet tettek, s tesznek ma is a pedagóguspálya mellett.
- Pedagógusfamíliából származom, édesapám kántor-tanító volt. Nagyon sokat, s a pálya szeretetét is tőle tanultam. Nem gondoltam volna, hogy megérem ezt a napot, hiszen lassan betöltöm a kilencvenedik életévemet - mondta Kajtár Istvánné, aki oklevelét 1938-ban vette át, s egészen 1974-ig alsó tagozatosokat tanított.
- 1951-től Hévízen tanítottam, Moll alpolgármester úr és Czencz Ági óvónéni voltak az első tanítványaim. Mindig érdekelt a nevelés, a gyermekvédelem: a hátrányos helyzetû kisdiákok felkarolása - emlékezett vissza Bálint Istvánné, akitől e hivatás szeretetét két leánya is örökölte.
- Nem Hévízen, hanem Gyermelyen és Tatabányán tanítottam. A napokban számolgattam, hogy nem is harminckettő, hanem ha a sok helyettesítést hozzátesszük, akár negyven évet is tanítottam. A kolléganőim nagyon szerettek éppen emiatt, s én is örömömet leltem a tanításban, hiszen nagyon szerettem a gyerekeket - mondta a szintén gyémántdiplomás Jávor Katalin.
- Hatévesen döntöttem el, hogy pedagógus leszek - mesélte Venczel Angyalka - később egy olyan tanítóképzőbe járhattam, ahol mindenre megtanítottak. Bemehettem volna akár énekórára is, tudtam volna, hogy mit kell tennem. Számítottam, s örömmel készültem rá, hogy az idén átvehetem az arany diplomámat - tette hozzá meghatottan.

(Forrás: HÉVÍZI TV)