MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A rendkívüli testületi ülés döntései
Lengyel településsel tárgyal Hévíz együttmûködés kialakításának lehetőségéről – többek között erről is döntött a képviselő-testület augusztus 7-i rendkívüli ülésén.

A közelmúltban a lengyelországi Ustrzyki Dolne város polgármestere megkereséssel fordult Hévíz önkormányzatához testvérvárosi kapcsolat kiépítése céljából.

Ustrzyki Dolne városa és térsége a rekreáció és az aktív turizmus területén rendelkezik hozzáadott értékkel, természeti források híján nincs jelen a gyógyturizmusban. Ezért a lehetséges kapcsolódási ponton között a közös pályázatok, a fenntartható fejlődés (környezetbarát infrastruktúra, ökoturizmus), az idegenforgalom növelése kölcsönös marketing által – jöhetne szóba.

Miután maga Hévíz is tervezte, főként a pályázati összekapcsolódás terén a Lengyelországgal való kötődést, a megkeresésre a testület úgy reagált: konkrét javaslatokat dolgoznak ki a lehetséges együttmûködési területekre vonatkozóan.

A rendkívüli ülésen döntöttek az önkormányzat Danubius részvényeinek eladásáról, valamint a meglévő hivatali szolgálati autó eladásáról, egy új autó megvételéig – két hónapos időtartamra – személygépkocsi bérléséről.