MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A szeretet és tisztelet erősíti a kapcsolatot
A szeretet, a szerelem állt Müller Péter író Hévízen tartott előadásának középpontjában. Müller Péter a nagy érdeklődésre való tekintettel a városháza dísztermében osztotta meg a Hévízi Szabadegyetem keretében tartott előadásán az említett kérdéskörhöz tartozó gondolatait.

Többek között kifejtette: a szerelem a paradicsomban volt „igaz”, amíg Ádám és Éva ott élt, Káinka és Ábelka még sehol sem volt.

A szerelmi kapcsolatok ideig, óráig élnek, amíg istenek és istennők vagyunk a másik számára - akkor válik igazzá, amikor tudjuk a másik rossz tulajdonságait, de meg tudjuk látni benne a jót, el tudjuk fogadni, tudunk szeretetet adni, s ezáltal megtanulunk kapni is.

Beszélt továbbá a régi időkről, a szervezett házasságokról, amik – mint mondta - érdekes módon mûködtek, mert megtanulták, felfedezték egymást a társak, akik egymás számára ismeretlenként kerültek a kapcsolatba.

  • Nem fellángolásból fakadó delírium által vezérelt szövetséget kötöttek – hangsúlyozta, egy ehhez kapcsolódó régi történetet is megosztva hallgatóságával, jelezve: a kapcsolatokban jelentkező próbatételek vagy erősítik, vagy szétzilálják azokat. Ahol azonban szeretet és tisztelet van, ott kizárólag erősítenek minket, s többnyire ilyenkor elég egy szeretetteljes tekintet, ami megölel minket, s amiből teljes bizonyossággal tudjuk, érezzük, értjük a másik szeretetét.