MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A tervezettnek megfelelően tavasszal megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok a Zala Megyei Kórházban.
A tavalyi évben az Európai Regionális fejlesztési Alapból és hazai központi költségvetési előirányzatból 4.303.945.987 Ft vissza nem térítendő támogatást nyert el a Zala Megyei Önkormányzat, amelyhez mintegy 10 százalékos önerővel járul hozzá a projekt megvalósításához.

A megyei önkormányzatok konszolidációjáról szóló 2011. évi CLIV. tv. alapján a megyei önkormányzatok európai uniós projektjeit, melyben kedvezményezettek voltak, át kell adni a jogutód szervezeteknek.

A megyei önkormányzat kedvezményezett helyébe a hivatkozott törvény 2. §-a értelmében általános és egyetemleges jogutódként 2012.01.01. napjával az egészségügyi intézmények esetén a GYEMSZI, míg más intézmények esetén a megyei intézményfenntartó központok léptek. Ezen szervek automatikusan, azaz szerződésmódosítás nélkül is az érintett támogatási szerződések kedvezményezettjeinek tekinthetőek, minden, a jogelődöt illető jog és kötelezettség 2012.01.01. napjától őket illeti, illetve terheli. Az egészségügyi intézmények esetén már a jogelőd és jogutód között az átadás-átvételi megállapodások is megszülettek.

A jogutódlástól függetlenül a „Kardiológia és Szívsebészeti Centrum kialakítása és infrastruktúra fejlesztés a Zala Megyei Kórházban”  címû és TIOP-2.2.4-09/1-2010-0015 azonosítószámú projekt zavartalanul folytatódik tovább és tavasszal megkezdődhetnek a kivitelezési munkálatok a Zala Megyei Kórházban.

 

Forrás:mti/heviz.hu

2012.03.13.