MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A vállalkozások adminisztratív terheit csökkentenék
Az Egyszerû Állam Konzultációs Program keretében szervezett konferenciára került sor – Zala megyében zalaegerszegi és nagykanizsai helyszínek mellett – Hévízen a Városháza konferenciatermében. A találkozó során a társadalmi partnerek bevonásával, a vállalkozások mindennapi tapasztalatai alapján, a vállalkozásokat érintő adminisztratív terhekről és azok felszámolásának lehetőségeiről gyûjtöttek javaslatokat a szervezők.

A rendezvényen Szepesi Balázs, a Nemzetgazdasági Minisztérium parlamenti és gazdaság-stratégiai államtitkár kabinetfőnöke és Papp Gábor, Hévíz város polgármestere köszöntötte a jelenlévőket, majd szakmai előadások és mûhelymunkák következnek, ezek két fő témája: Hogyan járul hozzá az adminisztrációs terhek mérséklődése a  vállalkozások tisztességtelen magatartásának csökkenéséhez?, illetve Az adminisztrációs terhek csökkenésének szerepe a versenyképesség  növelésében.

Szepesi Balázs elmondta: a magyar vállalkozások két hétből egy napot papírmunkára fordítanak, ez az európai átlaghoz képest háromszoros időt jelent. Az adminisztrációs terhek és túlszabályozások miatt a vállalkozók versenyhátrányba kerülnek, ráadásul komoly összegeket is kell fordítaniuk kötelezettségeik teljesítésére. E probléma csökkentésére törekszik a kormány, az orvoslást pedig nem íróasztal mellől, hanem a valós élethelyzetekből kiindulva kívánják elkezdeni – mutatott rá.

A minisztérium képviselője elmondta: arra biztatja a vállalkozókat, hogy ne fogadják el, hogy az állam a vállalkozásokra az elviselhetőnél nagyobb terheket ró, adjanak hangot véleményüknek, mondják el helyi problémáikat.

Kiváló lehetőségnek nevezte Hévíz, az itt mûködő több száz vállalkozás számára a konzultáció lehetőségét Papp Gábor. A polgármester kiemelte: konzultáció sorozat helyi szinten is folyamatosan zajlik a közélet, az idegenforgalom és számos szakterület képviselőjével az egyes problémák tisztázására, a további lehetőségek közös átgondolására, a város számára azonban nagyon fontos, hogy az országos konzultációba is tevőlegesen be tud kapcsolódni, hiszen így lehetőség nyílik arra, hogy a helyi kérdések, problémafelvetések a minisztérium, majd – javaslatok formájában – a kormány elé kerüljenek.

A fórumon a hévízi vállalkozások képviselői rendkívül aktívan vettek részt, számos felvetés és javaslat hangzott el részükről többek között az őstermelők, a fegyverkereskedelem, a zeneszolgáltatás, az üzemorvosi szolgálat vagy éppen az adatszolgáltatási kötelezettségekkel kapcsolatos papírmunkák egyszerûsítésével kapcsolatban, de szó esett a feketegazdaság jelenlétének gondjairól vagy a házipénztárakról szóló rendelkezésekről is.

A szervezők arra biztatnak minden vállalkozót: további észrevételeiket, kérdéseiket a www.egyszeruallam.hu oldalon is tegyék föl.