MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A város kitüntetettjei
Két hévízi szervezet képviselője, valamint három helybéli polgár vehetett át elismerést a város napján Papp Gábor polgármestertől.

Munkájukról a polgármester mondott méltató, személyes szavakat, ebből idézünk az alábbiakban. Egyúttal szívből gratulálunk a kitüntető címekhez mindannyiuknak!

 

 

„A népi kultúrát és a hagyományaink őrzését vállalta feladatul a Tiszta Forrás Dalkör, olyan közösséget teremtve ezáltal, amelynek köszönhetően mind a maguk örömére, mint városunk rendezvényein is értékeket produkálnak. Elhivatottan, igazi kodályi szellemiségben végzik munkájukat, sok-sok éve, s a közelmúltban Aranypáva díjjal is jutalmazták színvonalas produkcióikat.

 

 

 

 

A másik díjazott civil szervezet az érdekképviseletet tûzte ki legfőbb célul. A Hévízi Szobakiadók Szövetsége feladata nem más, mint, hogy a magánszállásadók fóruma legyen, ahol felvethetik problémáikat, megállapítják közös céljaikat, hogy az érdekérvényesítés eszközeivel sikerre is vigyék őket. Hévíz lakosságának egy jelentős része szálláskiadásból él. Családi vállalkozásokban, sokszor átörökítve a vállalkozást a fiatalabb generációnak, és bizony fontos munkahelyeket is teremtenek ezzel. De emellett az ő kínálatuk nagyon fontos helyet foglal el Hévíz turisztikai palettáján is.

 

 

 

 

Jézus Krisztus tanításából tudjuk, hogy „a hit hegyeket mozgat meg”. A díjazottak közt ül az az ember is, aki hitt abban, hogy Hévízen igény van a termelők és kisgazdák termékeire. Benkő Lajos, a piac felügyelője aztán nem enged az elvárásaiból. Az ilyenre mondja azt a köznyelv, hogy sarkos ember.

 

 

 

De ennek az állhatatosságnak és sziklaszilárd eltökéltségnek, fáradhatatlan szorgalomnak köszönhetően a Hévízi Termelői Piac két éve igen magas színvonalon, folyamatos látogatottsággal bír, és ezáltal egy új színfoltja lett városunknak és a térségnek.

 

A kitüntetettek között szerepel egy olyan ember is, aki foglalkozását tekintve testnevelő tanár. De Hévízen mindenki tudja, hogy ennél Varga Róbert jóval több: nevelő ő, igazi tanító. Közel harminc éves példamutató, magas szakmai színvonalú munkát tudhat maga mögött, igazságszeretete és őszinte emberi jelleme minden diákjában nyomot hagy, és még réges-régi tanítványai is szívesen emlékeznek Robi bácsira. Nem csak a sport szeretetét és tudományát adja át a gyerekeknek, hanem az erkölcsi tartást és a csapatszellemet is, amelyek elengedhetetlenek egy sikeres, felnőtt élethez. Köszönet érte.

 

 

 

Végezetül kissé személyes vizekre evezek.

A díszpolgári címről, Hévíz város legmagasabb kitüntetéséről és annak ez évi kitüntetettjéről szólok.

Idén a Jó Isten azt az ajándékot adta nekem, hogy Önkormányzatunk e címet nem pusztán egy olyan embernek ítélte oda, aki egész életében a szakmájának és a közösségnek élt, aki természet- és környezetvédelem területén eredményeket és rengetek hasznot hozott ennek a városnak, hanem egy olyan embernek, aki mindezek mellett a barátom is. Amikor 2010-ben Hévíz polgárai megválasztottak polgármesternek, tudtam, hogy ahhoz, hogy nekilássak a munkának, szükségem van Rábai József megnyugtató támogatására, tanácsaira, jelenlétére. Ezért is kértem fel környezetvédelemért felelős úgynevezett társadalmi megbízatású alpolgármesternek. Remélem, hogy a Hévíz Város Díszpolgára kitüntető cím kifejezi számára azt a köszönetet és hálát, azt az elismerést, amellyel egész élete munkássága, emberi tartása előtt szeretnénk tiszteletünket tenni.”