MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A Város Napja
A háromnapos Hévízi Majális nyitórendezvényén a várossá nyilvánítás tizenhetedik évfordulójáról emlékezett meg az önkormányzat. A hagyományokhoz híven ebből az alkalomból adták át a képviselőtestület által alapított díjakat is. Az idén kiadott legmagasabb elismerésben - a Pro Urbe Hévíz kitüntetésben - Kiss László esperes-plébános részesült.

A várossá válás óta eltelt tizenhét esztendő értékteremtő munkáját Vértes Árpád polgármester tekintette át. Többek közt szólt az intézményhálózat gyarapodásáról, a lakókörnyezet szépítésében elért eredményekről és az önálló kistérség megalapításának jelentőségéről. A tavaly elnyert pályázatok a további fejlődés lehetőségét nyitják meg a város előtt, melynek célja hogy Hévíz versenyképes, Európai színvonalú fürdőváros maradhasson – utalt a jövőbeni törekvésekre is a polgármester. A település dinamikus fejlődését méltatta üdvözlőbeszédében Nagy János altábornagy, a Vám- és Pénzügyőrség országos parancsnoka. Mint mondta, a VPOP számos szállal kötődik Hévízhez, hiszen az 1920-as években a dolgozók közadakozásából itt építettek gyógyházat. Népszerûsége azóta is töretlen, s nem csak a családok pihenését szolgálja, hisz gyakran csapatépítő tréninget, parancsnoki értekezletet is tartanak Hévízen. Zárszóként Nagy János azt kívánta az ünneplőknek, hogy Hévíz váljon a Világörökség részévé és a településen lakók közösségi ereje segítse az önkormányzat munkáját.
Hagyományosan a Város Napja az az alkalom, mikor az önkormányzat átadja az általa alapított díjakat és elismeréseket. Eben az esztendőben Pro Urbe Hévíz kitüntetést vehetett át Kiss László esperes-plébános. Pro Cultura Hévíz elismerésben részesült Simon Pál nyugalmazott pedagógus, Tombor Ildikó pedagógus, Takácsné Nagy Ilona könyvtárvezető, Varga Róbert pedagógus és Kiss Lajosné óvónő. Hévíz Város Közszolgálatért Díjat kapott Király László Gamesz-vezető, Demeter Anikó pedagógus, Kovács Sándorné óvónő és Bertók Miklósné, az önkormányzat közgazdasági osztályának munkatársa. Az Év Rendőre Kiglics Dezső törzszászlós lett.
Vértes Árpád polgármester a színpadra szólította Varga Endrét a Musica Antiqua Együttes vezetőjét is, hogy átadja azt a kitüntető oklevelet, melyet Hiller István oktatási és kulturális miniszter adományozott a zenekarnak. A Magyar Tûzoltószövetség pedig az általa alapított legmagasabb kitüntetésben, a Széchenyi Ödön Emlékplakettben részesítette Vértes Árpádot, a Zala Megyei Tûzoltószövetség alelnökét.
A hivatalos városi ünnepségét kulturális programok követték, melyekből a hosszú hétvége két további napjára is bőséggel jutott esemény.

(Forrás: HÉVÍZI TV)