MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

A vendégek igényei szerint
Már van éjszakai díszkivilágítás, s meghosszabbították a tófürdő nyitva tartási idejét is – tájékozatta a Hévízi TV szerkesztőségét Dr. Hegedûs Lajos, a Hévízgyógyfürdő Kht. ügyvezető igazgatója. Mindezek mellett még több kisebb változást is végrehajtottak a látgatók igényei szerint.

Április végétől már 8.30-tól 19 óráig várják a vendégeket a tófürdőben, s ha a vendégforgalom alakulása indokolttá teszi, akkor a nyári hónapokban akár tovább is nyitva tartanak. – A monitoring mérések azt mutatják, hogy a tó biológiai állapotát, regenerálódását a nagyobb igénybe vétel nem befolyásolja. A vízhozam meghaladja a 400 liter/szekundumot, ami garantálja a tó felfrissülését. A vendégforgalom korlátozását inkább az öltözőkapacitás indokolja – mondta Dr. Hegedûs Lajos. A beléptető-rendszerrel összefüggésben álló öltözők mûködésére többen is panaszkodnak, s zömében jogosak az észrevételek. Nyitás óta kísérleteznek a gondok kiküszöbölésével, s a beszállítóval most is zajlanak az egyeztetések. Ha a szezon végéig nem sikerül kijavítani a hibákat, akkor változtatnak a rendszeren.
A tófürdő épületeit április végétől minden nap éjfélig kivilágítják, az önkormányzattal közös beruházásban pedig hamarosan a tó körüli sétányon is felállítják a kandelábereket. Megérkezett az engedély az Ady utcai bejáratnál a régóta várt zebra kialakításához, így már a közlekedésbiztonság terén is sikerül előre lépni. Az Ady utcában kijavítják a tönkrement járdát, felújítják a tófürdő főbejárata előtti útszakaszt, a szökőkutat, s befejezik a fürdő kerítésének festését is. A vendégek komfortérzetének javítására hatszáz új napozóágyat rendeletek. – A jövőben egyébként az angol és a német nyelv mellett oroszul is megjelennek tájékoztató anyagaink. Egyre többen éreznek erről a nyelvterületről és szeretnénk határozottan nyitni az új vendégkör felé – sorolta a teendőket az ügyvezető igazgató. A tulajdonosoknak a május 15-ei taggyûlésen kell dönteniük arról, hogy elfogadják-e az szezonális ár bevezetéséről szóló javaslatot. Mindössze egy ponton módosulna az érvényes tarifatáblázat. Az alkalmi jegyet vásárlók 3 órára szóló 1300 Ft-os belépőjegyének ára a főszezonban 1500 Ft-ra emelkedne.- Ez a gyakorlat nem idegen a fürdőszolgáltatóktól, s akár más területet is említhetek, hiszen ugyanezen az elven „mûködik” a nyári autópálya matrica. Ugyancsak a tulajdonosok döntésétől függ a tavi létesítmények rekonstrukciójának befejezése. A nyár az előkészítés időszaka lesz és várhatóan október elején indulhat a munka. A tavat érintő beruházásokat egy lépcsőben kívánják megvalósítani, s az anyagi lehetőségek függvényében az olyan belső felújítások, mint a szaunák kiépítése időben áttoldhatnak egy második ütembe. A cél az, hogy a 2008 április végére teljes egészében megújulhasson a tófürdő.

(Forrás: Hévízi Tv)