MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Advent Hévízen
Advent negyedik vasárnapján az utolsó gyertya lángjai is fellobbantak a várakozás koszorúján. Hévízen az idei esztendőben először, hagyományteremtő szándékkal, az önkormányzat hívta és várta a város lakosságát közös gyertyagyújtásra. A gyertyákat egy-egy történelmi egyház képviselője lobbantotta lángra minden alkalommal Papp Gábor polgármesterrel együtt, a városban mûködő kórusok ünnepi mûsora, illetve az adventi gyertyagyújtást követő, forró tea és pogácsa melletti beszélgetés tette hangulatosabbá.

A hévízi adventi időszak utolsó gyertyagyújtásán mindhárom történelmi egyház képviseltette magát: Kiss László a római katolikus, Benák Krisztián a református, Honthegyi Zsolt az evangélikus egyház képviseletében, Papp Gábor polgármester pedig az önkormányzatot, a várost képviselve gyújtott gyertyát.
A ceremónia résztvevői valamennyien hangsúlyozták: karácsony közeledtével ne csupán a világi dolgokkal, de a karácsony valódi üzenetével is foglalkozzunk - éljük meg valamennyien a várakozás utáni eljövetel magasztosságát, igazi lényegét.
Az adventi gyertyák meggyújtását követően Papp Gábor polgármester megköszönte a hévízieknek, hogy minden alkalommal jelentős közösség vett részt az ünnepi eseményen, s jelezte: reményei szerint ez a kezdeményezés valóban hagyománnyá válik Hévízen.

(Forrás: Városháza sajtóreferens)