MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Adventi jégünnep korcsolyával, koncertekkel
A sült gesztenye és a fûszeres forralt bor semmivel össze nem téveszthető illata, a betlehemi születést megelevenítő figurák, adventi koszorúk és csodálatos formájú gyertyák, ínycsiklandó ételek illata, no és a főszereplő, a jégpálya fogadta a hévízieket, vendégeket és a környéken élőket november 26-án, szombaton a piactéren, ahol ezen a napon indult útjára a Hévízi Adventi Jégünnep programsorozat. Az ismételten felállított jégpálya korcsolyázási lehetősége mellett számos neves fellépő is várta a közönséget.

A piactéren már a kora délutáni órákban is komoly nézősereget láthatott a szemlélő: a Hévízi Színpad Egyesület által meghirdetett, Az év osztálya címért zajló versengés első fordulója ugyanis ekkor, itt kezdődött. A címért versengő alsó – és felső tagozatosokat, valamint gimnazistákat népes szurkolótábor kísérte a megmérettetésre, sőt, a szülők, pedagógusok is nagy létszámban képviseltették magukat a versenyen. A korcsolyás ügyességi verseny a jégpálya „felavatását” is jelentette egyben, hiszen az első jégre lépők, korcsolyázók éppen a diákok voltak.

A szurkolótábor és a mulatságos feladatok tömkelege megadta az alaphangot a folytatáshoz is: a piactérre egyre többen érkeztek, az ügyességi versenyt követő koncertek igazi vonzerőnek bizonyultak a hideg idő ellenére is.

A Helikon Rádióban rendszeresen mûsort adó Szájhősök – ha lehet így fogalmazni – teltház előtt léptek fel, rap-dalaikat nemcsak a fiatal korosztály hallgatta szívesen. Koncertjüket a Megasztár győztes Tolvai Renáta fellépése követte – a csinos hölgyet igen népes rajongótábor fogadta, a koncertet követően hajlandóak voltak a sorban állásra is nagyon sokan, csak, hogy autogramot gyûjthessenek be az énekestől. Nem úszta meg a rajongók hadát Király Viktor sem – talán érthető, hogy érte főként a fiatal hölgyek epedeztek, s még az sem zavarta őket, hogy a szintén Megasztár-győztes barátnővel érkezett.

A rendezvénysátor csordultig telt, ahogyan annak környéke is. A hangulatot csak fokozta a szolnoki Esti Party zenekar, mely – ahogyan az együttes tagjai fogalmaztak – csak nevükben parti együttes, valójában retro rock zenét játszanak. „Vallomásukat” a játszott dalokkal igazolták: az Omega, vagy épp Illés-számok hatalmas sikert arattak, úgyhogy a közönség kiválóan szórakozott az est további részében.

A Hévízi Adventi Jégünnep szórakoztató programjai mellett a Szent Lélek templomban ezen a napon gyújtotta meg Papp Gábor polgármester a templomi adventi koszorú első gyertyáját. Az ünnepi események vasárnap, illetve az adventi időszak minden hétvégéjén folytatódnak a jégpályánál, a Városháza téren, valamint a sportcsarnokban és a templomban tartott koncertekkel.

Nézze meg galériánkat!

 

Cimkék

advent