MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Aláírták a kerékpárút támogatási szerződését
Több mint százhatvan millió Ft-os beruházással épülhet meg a Hévíz-Alsópáhok kerékpárút. A költségek fedezetére a regionális operatív programból nyolcvanöt százalékos támogatást nyert a két önkormányzat konzorciuma. A száznegyven millió forintos támogatási szerződést ünnepélyes keretek közt írta alá a Nyugat-dunántúli Regionális Fejlesztési Ügynökség ügyvezető igazgatója és a gesztor önkormányzat, Alsópáhok polgármestere.

Várhatóan áprilisban kezdődik a kivitelezés, mely nyomán megépül a kétezer-kétszáz méter hosszú, kétsávos kerékpárút. Alsópáhok területén 2,6 méter, Hévízen pedig egy gyalogúttal kiegészítve 3,6 méter szélesre tervezték. - A beruházáshoz szükséges önrész előteremtését negyven-hatvan százalékos megosztásban vállalta a két önkormányzat. Hévíz városa az önerőhöz közel 15 millió Ft-tal, Alsópáhok pedig 9 millió Ft-tal járul hozzá – ismertette a részleteket Vértes Árpád Hévíz város polgármestere. Alsópáhok azért vállalta a lebonyolítást végző gesztor szerepét, hogy tehermentesítse várost. - Hévíz most indította a belvárosi rekonstrukciót, ami jelentős terheket ró az önkormányzatra. Nálunk is jó szakemberek dolgoznak, s a gesztor szerepének vállalásával jelezzük, hogy Alsópáhok felkészült a feladatra – mondta Czigány Sándor polgármester. – A kerékpárút illeszkedik a község fejlesztési terveihez és egyaránt szolgálja a munkába járók igényeit valamint a turisztikai célokat. Ezen az útvonalon biztonságosan el lehet jutni majd Keszthelyre.
- Persze a fejlesztésnek akkor lesz igazán eredménye, ha rá tud csatlakozni a zalakarosi kerékpárútra, s ha egyszer megvalósíthatjuk az összeköttetést Cserszegtomaj és Nemesbük irányába is – fogalmazta meg igényeket Vértes Árpád Hévíz polgármestere.
A hálózatépítést szorgalmazta Manninger Jenő a regionális fejlesztési tanács tagja, országgyûlési képviselő is. - A kerékpárutak akkor mûködnek jól, ha hálózatot alkotnak. Az a cél, hogy az Alsópáhok–Hévíz-Keszthely útvonalon rá lehessen csatlakozni a balatoni bringa körútra. Most a városi belső utak építésénél olyan szigorúak a feltételek, hogy nagyon nehéz előre jutni. Érdemes lenne felülvizsgálni a kialakult gyakorlatot, hiszen jelenleg Keszthelyen a kastélynál koppan a bicikliút – fogalmazta meg az országgyûlési képviselő.

(Forrás: Hévízi TV)