MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Alakuló kapcsolatok
A dél-tiroli Naturns városának hét tagú delegációja tett látogatást Hévízen. Két napos tartózkodásuk során megismerkedtek a helyi idegenforgalmi kínálattal, s egy testvérvárosi kapcsolatot kiépítésének lehetőségét is felvetették.

Naturns - olasz nevén Naturno - Olaszország északi részén, Meranotól nyugatra fekszik. Lakosságszáma Hévízéhez hasonlóan alakul, hiszen jelenleg 5.183 lelket számlál a település.
- Városunk életének egyik pillére az idegenforgalom. A látogatók évente körülbelül 455 ezer vendégéjszakát töltenek nálunk. A vendéglátás mellett a gyümölcságazattal, s elsősorban almatermesztéssel foglalkoznak lakosaink – mutatta be városát röviden a polgármester, Andreas Heidegger.
Az olasz település vezetésével Gelencsér János önkormányzati képviselő, a Hévízi Szobakiadók Szövetségének elnöke vette fel a kapcsolatot. - Naturnsban gyakorlatilag ismeretlen a munkanélküliség fogalma. Van mit tanulnunk tőlük. Nagyon jó a marketingrendszerük, s nem csekély az az összeg sem, amit idegenforgalomra fordítanak. Ráadásul az ott élők szívesen utaznak a téli időszakban, s kezdeti hírverésünknek köszönhetően már érkeztek is csoportok Hévízre – ismertette az előzményeket Gelencsér János.
A kétnapos látogatás alatt a vendégek a város nagy részét bejárták. Hosszabb időt töltöttek a tófürdő területén, ahol érdeklődtek a víz összetételéről és élettani hatásairól. - Nagyon tetszik a település hangulata, jellege, valamint a magyarok vendégszeretete. Szeretnénk, ha Naturns és Hévíz között kialakulhatna egy testvérvárosi kapcsolat. Céljainkat akkor érhetjük el, ha nem pusztán papíron fogalmazzuk meg az elveket, hanem élő együttmûködés hozunk létre, amelynek a haszna gazdasági és kulturális téren egyaránt érzeteti hatását – fogalmazta meg Naturns polgármestere.
Egyúttal ismerkedő látogatásra hívták a hévízi önkormányzat képviselőit Naturns-ba. Októberre tervezik az időpontot, s már egy közös képviselőtestületi ülés gondolata is felvetődött, melyen a testvérvárosi kapcsolat kialakításáról tárgyalnának a felek.

(Forrás: HÉVÍZI TV)