MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Áldással avatták a templomkertet
Egyházi áldással adták át ünnepélyesen is a Szent Lélek templom közelmúltban megújított, rendezett környezetét ma.

A templomtér zöldfelületi rendezéséhez a Balatoni Fejlesztési Tanács pályázati támogatásával kezdett hozzá a város. Ahogyan azonban Manninger Jenő országgyûlési képviselő, a megyei közgyûlés elnöke fogalmazott: a valamivel több mint 3 millió forintos támogatás az egész beruházáshoz képest akár csekélynek is mondható. A térségi beruházások sorában azonban a tanács fontosnak tartotta a hévízi pályázat támogatását is, hiszen - mint mondta - a Városháza tér, a templom és környéke, valamint a leendő kormányablak szervezés egységében igen lényeges, hogy az kedvező, kellemes összképet nyújtson, ugyanakkor az itt élők és a vendégek kiszolgálásában is fontos szerepet töltsön be.

- Az önkormányzat számára a tényleges beruházás 50 millió forintot jelentett, tehát komoly forrásokat kellett a pályázati támogatáson felül biztosítani a munkákhoz - jelezte Papp Gábor polgármester. Mint mondta: a zöldfelület megújítása, rendezése mellett kerítés cserére, pergola létrehozására is sor került, de nagy tételt jelentett az egyéként régóta igényként jelentkező nyilvános wc kialakítása, a templom melletti parkoló létesítése (ennek egy része mozgáskorlátozott parkolóként mûködik), a parkoló melletti támfal megépítése, illetve a beruházás előfeltételeként történt telekvásárlások.

A fejlesztéseket a polgármester rövid séta során mutatta be a sajtó képviselőinek és a meghívott vendégeknek. A parkot és környezetét Kiss László esperes áldotta meg, megköszönve egyúttal az önkormányzatnak a hívők, a városlakók és a vendégek számára egyaránt fontos, és remélhetőleg megelégedésre szolgáló döntését.