MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Angyalok, csavargók, novellák és százéves újságcikkek
Angyalok, csavargók, élőszobrok, utcazenészek lepték el Hévíz belvárosát az elmúlt néhány napban, az Angyalok és Csavargók estéi nevet viselő programon.

A remek idő, a hangulatos belváros, a zene, a forgatag már-már mediterrán hangulatot teremtett négy napon át Hévízen.

 

 

A rendezvénysor a Múzeumok Éjszakájával zárult. Ekkor a Muzeális Gyûjteményben a helyi sajtó történetéből szemelgető kiállítás nyílt, melyen Őry Rózsa, a hévízi polgármesteri hivatal kabinetvezetője és dr. Szántó Endre, a muzeális gyûjtemény munkatársa mutatta be az újságírás történetét az ókortól napjainkig, és beszélt a nyomtatott és elektronikus média szerepének változásairól.

 

A szervezők erre az estére novella- és glosszaíró versenyt is hirdettek, melynek lényege az volt, hogy szabad témaválasztással, ám a mûfaji sajátosságok figyelembe vételével, helyben, két óra rendelkezésre álló idő alatt kellett a vállalkozó kedvûeknek alkotni.

 

 

Mindkét mûfaj meglehetősen nehéz, ezt az is mutatja, hogy a jelentkezők sem adták egymásnak türelmetlenül a kilincset, akik viszont megmérették magukat, bezsebelhették a zsûri elismerését (és némileg a kritikáját is) a rögtönzött alkotásokért.

 

A glosszaírásban Boros Lilla, a novella mûfajban Benák Krisztián jeleskedett, akik könyveket és könyvutalványt kaptak ajándékba munkáikért.

 

 

A szellemi torna után minden bizonnyal jólesett hallgatni a Benkó Dixieland Band koncertjét a Deák téren.

 

Nézze meg galériánkat!