MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Augusztus 20. – az öntudat és önbecsülés ünnepe
A Szent Lélek templomban tartott ünnepi szentmisével kezdődött Hévízen a keresztény magyar állam alapításának évfordulója tiszteletére rendezett ünnepség. A szentmisét Kiss László esperes mutatta be, a szertartáson nagy létszámban vettek részt a hévízi lakosok, sőt vendégek is, a misén jelen volt Hévíz város vezetése is.

A templomi ceremóniát a templomkertben álló emlékmû megkoszorúzása követte, ahol Papp Gábor polgármester helyezte el a tisztelet koszorúját, majd az ünneplők a Városháza térre vonultak át.

Első magyar királyunk, Szent István érdemeit, Európában is egyedülálló, kivételes politikai tehetségét Papp Gábor polgármester méltatta.

  • Az első királyunk által vá­lasz­tott út a magyarok külön útja volt; István tudta jól, hogy nem­ze­tünk csak ak­kor ma­rad­hat meg, ha gyö­ke­re­i­ben szi­lár­dan meg­ka­pasz­kod­va, min­den­nap­ja­it a kor kí­vá­nal­ma­i­hoz tud­ja iga­zí­ta­ni. Mû­vét időt­ál­ló, örök em­be­ri ér­té­kek­re épí­tet­te fel. Né­pünk a ke­resz­tény­ség fel­vé­te­lé­vel egyen­jo­gú tag­ja lett az eu­ró­pai né­pek ak­ko­ri­ban for­má­ló­dó csa­lád­já­nak. Meg­ta­nul­ta mind­azt, amit a nyu­gat­tól meg­ta­nul­ni ér­de­mes volt. Ugyan­ak­kor gon­do­san ügyelt ar­ra, hogy a ma­gyar­ság ér­de­kei soha ne sé­rül­je­nek. Fegy­ver­rel ver­te el ha­tá­ra­ink­ról a hó­dí­tó­kat, bár­hon­nan ér­kez­tek is, és – bár szin­te egész Eu­ró­pá­val ke­res­ke­dett – so­sem lett sen­ki­nek a hû­bé­re­se. Gon­do­san ügyelt ön­azo­nos­sá­gunk és ha­gyo­má­nya­ink, szo­ká­sa­ink meg­őr­zé­sé­re. Igazi nagysága abban rejlik, hogy szuverén módon határozta meg Magyarország helyét az akkori világban.

A polgármester rámutatott: István tanítása, a szuverén helymeghatározás, az öntudat és az önbecsülés ma is érvényes, s követendő az a példa is, melyet István a jogbiztonság terén mutatott.

  • Az elmúlt évben új, reményteli és cselekedetekkel teli korszakot nyitott Magyarország. A hosszú évek állandó megosztottsága után béke köszöntött az országra. Nagy természeti katasztrófa, vörösiszap áradás, árvíz után is reményt és lehetőséget is kaptunk, mert a magyar emberek soha nem látott összefogásának lehettünk tanúi. Mi, hévíziek is büszkék lehetünk, mert megtettük azt, amit tenni tudtunk. Jótékonysági akciónknak és adományainknak köszönhetően a devecseri Újrakezdés Háza öt lakásának egyikét a hévízi felajánlásokból tudták megépíteni. És meg fogjuk tenni továbbra is, mert nincs a városunkban olyan ember, akinek ne lenne feladata, akire ne lenne szükség. Ha mindenki becsületesen és tisztességesen teszi a dolgát, a rábízott feladatot, betartjuk a törvényeket, akkor Hévízen jó lesz élni. Városunk pedig hozzájárul ahhoz, hogy országunk stabil tagja legyen az európai országok közösségének úgy, hogy nem feledjük soha: mi a Szent Korona Országa vagyunk!

A szónoklatot követően kerülhetett sor az új kenyér megáldására és megszegésére. Áldást mondott Kiss László esperes, Benák Krisztián református és Honthegyi Zsolt evangélikus lelkész, az idei év terméséből készült első kenyeret pedig a polgármester szegte meg, majd a képviselők, valamint a város jegyzője az ünneplőknek kínált a megáldott mindennapi kenyerünkből.