MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Augusztus 20-a Hévízen
Hévízen több helyszínen emlékeztek Szent István királyunkra, s az államalapítás ünnepére. Az augusztus 20-ai városi megemlékezés immár hagyományosan szent misével kezdődött a Szentlélek templomban, majd ünnepi beszéddel, kenyérszenteléssel folytatódott a városháza dísztermében.

Az ünnepségen Szent Istvánról szóló versek, énekek hangzottak el, majd Mohácsi József országgyûlési képviselő mondott beszédet. Röviden ismertette az első magyar király életútját, majd az államférfi nagyságát hangsúlyozta.
- István király a magyar történelem egyik legfontosabb személyisége volt. Nélküle nem lenne ma Magyarország, nem lenne magyarság, feloldódtunk volna az európai népek nagy olvasztótégelyében. Óriási érdeme, hogy megértette a kor szavát, azt, hogy az út Európa felé vezet – összegezte a képviselő. Történeti áttekintésében a múlt és a jelen közti kapcsolatot is igyekezett felmutatni, majd a szûkebb pátria: Hévíz jelenéről és jövőjéről szólt. A jelen eredményei mellett a jövőbeni tervek közül a Hévízi-tó világörökséggé nyilvánítását, az átfogó tóvédelmi program végrehajtását emelte ki, de szót ejtett néhány infrastrukturális beruházás fontosságáról is. Felhívta a figyelmet arra, hogy ezek az elképzelések csak összefogással valósulhatnak meg.
Beszéde után a képviselő átvette a szimbolikus aratókoszorút, majd Kuti Géza református lelkész és Kiss László esperes-plébános áldotta meg az új kenyeret. Az ünnepség zárásaként a Szentlélek templom melletti Szent István dombormûnél az önkormányzat és a jelentősebb városi intézmények, szervezetek képviselői helyezték el koszorúikat.

(Forrás: HÉVÍZI TV)