MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Augusztus 20-ai megemlékezés
A hévíz ünnepség hagyományosan a Szentlélek Templomban vette kezdetét, ahol Kiss László esperes-plébános celebrált szentmisét. Ezt követően a város vezetői, egyházak és intézmények képviselői megkoszorúzták a templomkertben álló Szent István dombormûvet, majd a városházán folytatódott ünnepségen Manninger Jenő a térség országgyûlési képviselője, a Zala Megyei Közgyûlés elnöke mondott beszédet.

Az államalapítás ünnepe olyan alkalom, mikor ezer év távolába kell visszatekinteni – mondta Manninger Jenő. Szent István történelmi hagyatékáról szólva felidézte a keresztény hit elterjesztését, a közös nemzettudat kialakítását, a királyság intézményének meghonosítását.
- Mûve, emlékezete ma is összefogó kapocs a szétszakított magyarságban. Benne a példaképét látja minden időszak magyarsága – jelentette ki ez elnök. A hazai településszerkezet - benne a zalai is – mindmáig őrzi annak a rendeletnek a hatását, hogy minden tíz falu építsen egy templomot. A keresztény hit elterjesztése nehéz és bátor feladat volt, ám e nélkül ma aligha tartoznánk az európai népekhez – mondta a szónok, aki kitért Szent István király törvénykezésére is. - Meghatározta népünk számára miként éljünk törvényes és tisztességes életet, a szûkölködők segítésére pedig olyan rendeleteket hozott, melyeket ma szociális védelemnek mondanánk. Ezeket a cselekedeteket, ezer év távlatából is meg kell szívlelni – emelte ki a megyei közgyûlés elnöke. A máról szólva kijelentette: - Az államiság ezer éves múltja óta nem minden történt úgy ahogy akartuk. Az emberek többsége úgy érzi, nem jól mennek a dolgok, s a változásokért is tenni kell. Az augusztus 20-ai városi megemlékezés zárásaként a katolikus és a református egyház lelkésze megáldotta az idei búzából sütött új kenyeret.

(Forrás: Hévízi TV)