MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az arab piac lehetőségei
A Magyar Turizmus Zrt. az idei évben komoly marketing kampányt indít az arab piacok megszerzése érdekében. A társaság ebben kiemelt szerepet szán Hévíz városának, hiszen a Hévíz kínálta különleges gyógyászati lehetőségek, a város egészségturisztikai kínálata az arab vendégek számára kifejezetten vonzó lehet.

A Zrt. képviselői Papp Gábor polgármesterrel és Kepli József János alpolgármesterrel az elmúlt év végén már folytattak tárgyalásokat e kérdésben. A közelmúltban pedig a Hévízi Turisztikai Nonprofit Kft. közremûködésével a hévízi szállodák, utazási irodák képviselőit hívták találkozóra azzal a céllal, hogy az érdekelteket megismertessék az arab világgal, annak szokásaival, hiszen – ez nem titok – ennek az európaitól sokban eltérő kultúrájú, szokású népnek a fogadása a turisztikai szakma képviselőitől is más felkészülést kíván.

A polgármesteri hivatal konferenciatermében tartott eszmecserén résztvevők közül többen már rendelkeznek tapasztalatokkal az arabok fogadását illetően, de voltak, akik kifejezetten azzal a céllal érkeztek, hogy megtudják: mire is kell felkészülniük az e területről érkezők vendég megfelelő ellátása tekintetében.

Czunyi Tímea, a MT. Zrt. képviselője elmondta: az arabokat elsősorban Szaúd-Arábia, Katar, Kuvait és az Egyesült Arab Emírségek területéről várják Magyarországra. Az arabok kiutazása az utóbbi években igen komoly mértékben emelkedett (évente tíz százalékkal nő a kiutazó forgalmuk), Európában a mi közelségünkben Német- és Csehországban vannak határozottabban jelen.

Az említett országok közül Szaúd-Arábia számít a legkonzervatívabbnak vallási és egyéb szokások tekintetében, a legrugalmasabbnak pedig Kuvait mondható.

Elhangzott: egy igen magas minőséget elváró, ezért azonban maximálisan áldozni is hajlandó vendégkörről van szó az arabok tekintetében, érdemes lehet tehát felkészülni a fogadásukra. A város részéről jóval több szórakozási, vásárlási lehetőség, valamint gyermekprogram-kínálat bővítést feltételezne az ő fogadásuk. Könnyid László turizmusért felelős alpolgármester elmondta: ez utóbbiakkal Hévíz is tisztában van, a városvezetés folyamatosan kívánja ezt a kérdést kezelni.

Miután azonban az arabokat az egészségturisztikai csomagok, a különböző kúrák kiemelten érdeklik, bizonyos, hogy Hévíz ebben megfelelő lehetőségeket tudna számukra biztosítani.