MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az egregyi városrészt fejlesztenék – összefoglaló a testületi ülésről
Bár a törvény erre lehetőséget ad, Hévíz önkormányzata nem kíván élni bölcsődei térítési díj megállapításának lehetőségével – többek között erről döntött a képviselő-testület március 27-i soros ülésén.

Egyszerûsítette és módosította a testület a helyi kitüntetésekről alkotott rendeletét, azzal a céllal, hogy  az elismeréseknek méltóbb rangot adjon. Összevonták a Pro Urbe és a Hévíz Város Díszpolgára címet, az utóbbi elnevezéssel, a Hévíz Városáért díj alkategóriájaként jön létre a „Hévíz város kultúrájáért díj”, a „Hévíz város fejlesztéséért, természetének-és környezetének védelméért díj” és a  „Hévíz város idegenforgalmáért díj”, valamint a Hévíz közszolgálatáért díj. Eltörölték az Év Rendőre díjat, mivel az erre érdemesek elismeréséről az említett kategóriákon belül is dönthetnek.

Törvényi szabályozások miatt az önkormányzati rendeletekből törölte a testület a szabálysértési rendelkezéseket, ezen ügyek ugyanis a megyei kormányhivatalhoz kerültek.

Elfogadták az Aquamarin Szállodaipari Kft. idei évi üzleti tervét is. Kepli József János alpolgármester kiemelte: a szálloda az elmúlt évet pozitív mérleggel zárta, melyért mindenképpen dicséret illeti a jelenlegi vezetést.

Támogatást szavaztak meg a képviselők a Zalavári Történelmi Emlékpark mûködtetéséhez. Zalaegerszeg és Zalakaros önkormányzata mellett Hévíz a megyei önkormányzatot 600 ezer forint mûködési célú támogatásáról biztosította.

Módosították a ZALAISPA Hulladékgazdálkodási Társulás megállapodását, s döntés született az Illyés-iskola és a Bibó-gimnázium esetében közoktatási szakértő kirendeléséről is azzal a céllal, hogy az intézmények négyévente esedékes szakmai vizsgálatát végezze el. Papp Gábor polgármester elmondta: az intézmények átalakítás előtt állnak a kormányzati elképzelések nyomán, így fontos, hogy a város pontos képet kapjon azok mûködéséről, szakmai munkájáról, ezek birtokában a későbbi döntések meghozatala is könnyebb lesz. Fisli István arra hívta fel a figyelmet, hogy minden intézmény esetében kötelező néhány évente az ilyen jellegû vizsgálat.

A képviselők pályázatokkal kapcsolatos döntéseket is hoztak. Visszavonták a Teréz Anya korszerûsítésére és bővítésére korábban kinyilvánított pályázati szándékot, mivel a megvalósítástól számított 14 éves fenntartási időt és az azzal járó egyéb kötelezettségek vállalását a városvezetők  bizonytalannak tartották. Döntöttek ellenben a magyar-horvát határon átnyúló együttmûködési program (IPA) keretében pályázat beadásáról kerékpárturizmus fellendítése témájában (a pályázat 95 százalékos támogatási intenzitású), a Sportcsarnok parketta felújítására szintén nyújt be pályázatot a város, s támogatással kívánják megoldani a Rákóczi utca beléptető rendszerének felújítását is.

Az egregyi városrész turisztikai attrakció fejlesztésére ugyancsak pályázatot ad be Hévíz. A jelenlegi számítások szerinti 320 millió forintos beruházás 95 százalékos támogatottságot élvezne kedvező elbírálás esetén. Papp Gábor ezzel kapcsolatban elmondta: rég várt fejlesztés valósulhatna meg a pályázat segítségével, számos egyeztetés előzte meg az elképzelés összeállítását. Rábai József külsős alpolgármester javaslatára a terveket szélesebb plénum előtt is bemutatja a közeljövőben az önkormányzat.