MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az első gyertyát gyújtották meg a város koszorúján
Az adventi várakozás első vasárnapján, a hagyományokhoz híven az első gyertyát gyújtotta meg az ünneplő közösség a város koszorúján.
  • Az, hogy együtt töltjük ezeket az adventi délutánokat, nagyon sokat jelentenek nekem. Először is azért, mert a történelmi egyházak képviselőinek közremûködésével együtt öltöztetjük fel ünneplőbe a szívünket. Másrészt azért, mert a hévízi gyerekek adnak nekünk kedves mûsorokat, hol az óvodások, hol az általános iskolások, hol pedig a középiskolások közremûködésével. Sok munkájuk van ezekben a pár perces kis előadásokban a pedagógusoknak, óvónőknek, és a szülőknek is! Köszönet érte mindenkinek, de legfőképpen a kisgyerekeknek, akik a hideg ellenére is olyan csodálatosan énekelnek nekünk! – köszöntötte Papp Gábor polgármester az ünneplőket, hozzátéve: a civil szervezetek is példaértékû hozzáállást mutatnak azzal, hogy a jótékonysági süteményvásárból kiveszik a részüket.

Mint mondta: az évben a város a Teréz Anya Szociális Otthon idős lakói számára szeretne a befolyt összegből karácsonyi ajándékcsomagokat vásárolni, mellyel pótolni ugyan nem tudják a családi szeretet melegségét, de biztosan okoz néhány kedves és vidám percet az otthon lakóinak az ajándékozás.

A polgármester Juhász Gyula: Karácsony felé címû verséből idézve fejezte be beszédét: „…És valahol csak kétkedő beszédet hallok,/szomorúan nézek,/A kis Jézuska itt van a közelben,/Legyünk hát jobbak, s higgyünk rendületlen,/S ne csak így decemberben.”

A várakozás, az ünnep méltóságát és hitét emelte ki köszöntőjében Kiss László esperes, akivel együtt a polgármester meggyújtotta a koszorú első gyertyáját. Az ünnepi mûsort ez alkalommal az óvodások adták, ezt követően került sor a jótékonysága süteményvásárra, melyet a következő három adventi vasárnapon is megrendeznek.

Nézze meg galériánkat!