MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az első soron kívüli ülés
Hévíz városa egymillió forint összegû pénzadományt utal át az iszapkatasztrófa által sújtott települések megsegítésére. Többek közt erről is határozott első, soron kívüli ülésén a város új összetételû képviselő-testülete. Megállapították, hogy helyesen járt el a polgármester, mikor - szakértői véleményekre alapozott - többnyelvû sajtóközleményben tudatta, hogy a Veszprém megyei iszapömlés sem Hévíz ivóvízbázisát sem a tavat nem veszélyezteti. A testület ugyanakkor határozott arról, hogy a hévízi tó vízbázisára is vonatkozó további környezetvédelmi vizsgálatot és tájékoztatást kér Dr. Illés Zoltán szakállamtitkártól.

A katasztrófa sújtotta térségbe nem csak a város juttat el adományt. A korábban meghirdetett gyûjtőakciókkal párhuzamosan több kezdeményezés is elindult. Magánszemélyek is jelezték támogatásukat, az általános iskola pedig az őszi szünet idejére harminc fő körüli csoportot vár Hévízre. A gyerekek és a felnőtt kísérők a Bibó Gimnázium kollégiumában laknának. A szervezők a közétkezetés megoldásához kértek segítséget a várostól. Mint az önkormányzati ülésen elhangzott számíthatnak az együttmûködésre.
A további napirendi pontok közt a testület a belvárosi rekonstrukciós projekt jelenlegi állásáról is tárgyalt. Papp Gábor polgármester bejelentette, hogy számos kérdés és probléma merült fel, így garanciális munkákról és több mint kétmillió forint összegû napi kötbérről tárgyalnak a kivitelezővel. Azért, hogy a Rózsakertben és sétáló utcában felmérjék a hiányosságokat, keddre helyszíni bejárást hívott össze a polgármester, a hivatal dolgozói, bizottsági tagjai, közterület-felügyelők és a rendőrség bevonásával.
Kepli József alpolgármester a pályázat kiegészítő elemeinek elmaradására kérdezett rá. Miután a kivitelezés jóval megelőzte a támogatási szerződés megkötését, a kommunikációval és a nyilvánosság munkával kapcsolatos feladatok ellátása eddig elmaradt. Gelencsér Béla képviselő arra hívta fel a figyelmet, hogy a belvárosban meg kell szüntetni a tilosban parkolást. Füzesi Lászlóné pedig azt kérte, hogy a zöldfelületetek az eredeti terveknek megfelelően alakítsa át a kivitelező. A fák többségét amúgy is ki kell cserélni, hiszen a telepítést követően elpusztultak. A cél a nyertes pályázat sikeres lezárása, de az ötéves kötelező fenntartási időszak arra szorítja a testületet, hogy a helyszíni bejáráson sorra vegyenek minden problémát, s ha kell újabb rendkívüli ülésen döntsenek a szükséges intézkedésekről.

(Forrás: Hévízi TV)