MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az Év Főkertésze Laczkó Mária, az ország legszebb főutcája Hévíz
Elismeréssel zárult Hévíz számára a Virágos Magyarországért környezetszépítő verseny díjkiosztó gálája, melyet ezúttal a város kategóriában győztes Százhalombattán tartottak.

Hévíz a Virágos Magyarországért Szervező Bizottsága és a Magyar Turizmus Zrt. közösen alapított díját, a ”Magyarország legszebb főtere, főutcája” díjat nyerte el, a verseny szakmai díját, „Az Év Főkertésze” elismerést pedig Laczkó Mária, a GAMESZ megbízott vezetője vehette át.

Ebből az alkalomból az önkormányzat nevében Papp Gábor polgármester, valamint a város képviselő-testülete pezsgős koccintásra és fogadásra invitálta a GAMESZ dolgozóit és az intézmények képviselőit, ezzel köszönve meg azt a rengeteg munkát, melyet a városszépítés és –rendezés érdekében végeztek és végeznek.

„Az ország legszebb főutcája” cím egy különleges turisztikai és kertészeti díj ötvözete. Nem egyetlen utcáról szól, hanem jelképesen az egész város zöldfelületeiről, fasorairól, tisztaságáról, rendjéről, intézményi és magánkertjeiről. A díjat odaítélők véleménye szerint Hévíz, mint kirakat mind a zöldfelület-fenntartás, mind a turisztikai értékek alapján vezető szerepet ért el az országban.

A másik díj: „Az év főkertésze” – szakmai díj, melyet az országos szakmai szövetség tagjai szavaztak meg. A díj egyik különlegessége Hévíz számára, hogy azt ilyen fiatalon még nem kapta meg senki.

 

-Számomra nagy meglepetés és megtiszteltetés ez a díj – fogalmazott meghatódottan a fogadáson Laczkó Mária.  – Arra törekszem, hogy a Hévízen élők és ide látogatók számára különleges, egyedi városképet teremtsek a kertész és a városfenntartás eszközeivel és lehetőségeivel. Értékes fasorokat, növényágyakat, jó fenntartási rendszert, hatékony csapatot alakítottunk ki. Számos eredménnyel, díjjal jutalmazták az általunk formált városképet, rendet.

1988-tól dolgozom a GAMESZ-nél: ez alatt az idő alatt sokféle városfenntartási ismeretet szereztem, ültettem át gyakorlatunkba. De mindezt nem egyedül tettem: köszönettel tartozom Hévíznek a lehetőségért, hogy itt dolgozhatok. Sokat adtam és kaptam a várostól. Számomra ez nem egyszerûen munka – életforma, hivatás. A városlakók pozitív visszajelzései sok erőt adnak.

 

Köszönettel tartozom a jelenlegi Önkormányzatnak is, hogy hozzájárult, támogatott a városfenntartás korszerûbbé alakításában a feladatok átcsoportosításával és a hozzárendelt költségkerettel. Sokat segít munkámban önzetlen tanácsaival, felkészültségével Füzesi Lászlóné képviselő asszony is, és természetesen a legnagyobb köszönet mindkét díjért kollégáimat illeti. Az elmúlt években nem volt olyan kérésem, melyet ne azonnal teljesítettek volna.

Laczkó Máriának a polgármester virágcsokorral gratulált az elért eredményekhez, majd a GAMESZ dolgozóit pezsgős koccintásra invitálta az önkormányzat.