MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az év kiállítása
„Udvarlás-Házasság” címmel az Országos Képző- és Iparmûvészeti Társasággal közösen szervezett tárlat megnyitójára várták az érdeklődőket március 24-én a Magyar Csárda galériájába. A pályázatra 64 alkotó jelentkezett közel 100 alkotással, ezek közül 72 látható.

Mindezeket többféle technikával és anyagból készítették. Az olajfestmények, akvarellek, pasztellkrétarajzok, intarziák mellett még egy igazi kuriózumra: egy rongyképre is felhívta a látogatók figyelmét Schéffer Anna, az OKIT elnöke.
A technikai sokféleség mellett a kifejezésmód sem nevezhető sablonosnak. Meglepő volt, hogy néhányan a mitológia felől közelítettek, míg mások a hagyományos, esküvői ruhás alakokkal neveztek. Jelképes az az ábrázolás, amelyen egy női cipő letapossa egy férfiúét. Az udvarlás és a házasság szép pillanatait örökítették meg a legtöbben. Az igazi nehézségei az együttélésnek mindössze egy festő munkáján jelentek meg, amely a válást és középponti alakként annak szenvedő alanyát: a gyermeket mutatta be – tudtuk meg Józsvainé Kislőrincz Edittől, a galéria tulajdonosától.
A megnyitón Horváth Tihamér, a Horváth-Ép ügyvezető igazgatója mondott beszédet. Szerinte a képek egy „Ki mit tud?”-on vesznek részt, ahol a közönség ítél, s köztük járva a mûvészek hallhatnak kritikai észrevételeket és dicséretet is.
A zsûrizett mûalkotások 2007. május 6-ig tekinthetők meg.

(Forrás: Hévízi Tv)