MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az oktatás helyzetét vitatták meg Lendván az Eu3doms résztvevői

Az oktatás helyzetéről, jövőjéről vitáztak, ezúttal Lendván az Eu3doms projektben részt vevő diákok, önkormányzati képviselők.

Amint arról már többször szó esett, Hévíz városa is részt vesz ebben az uniós projektben, melynek célja, hogy a fiatalok bevonásával vitassa meg az alapvető emberi szabadságjogok érvényesítésének és érvényesíthetőségének kérdéseit az unión belüli országokat illetően, valamint bevonja a fiatalokat azokba a kérdésekbe, melyek helyben az ő jövőjüket is meghatározhatják.

A pályázati témákon belül volt már szó településfejlesztési kérdésekről, a szolgáltatások szabad áramlásának kérdéseiről, a fiatalok unión belüli vállalkozási és munkavállalási kérdéseinek megvitatásáról.

A lendvai találkozón a Bibó-gimnázium 22 diákja vett részt Balázs Judit tanárnő koordinálásával és kíséretével, az önkormányzat részéről Fisli István képviselő, az oktatási bizottság elnöke, Kránitz Judit külkapcsolati referens és dr. Keserû Klaudia jogász, a projekt önkormányzati koordinátorai vettek részt.

A diákok alapos felkészültséggel, remek angolnyelv-tudással felvértezve vettek részt a kommunikációban, a szekció üléseken komoly beszélgetés és érdekes vita alakult ki a témában.

Természetesen a munka mellett a szervezők remek programmal is várták a diákokat, így a hévízi küldöttség Lendva környezeti és kulturális értékeiből is kapott némi ízelítőt.