MOBIL Parkolás

Parkoljon készpénzmentesen, applikációval!

Tájékozódjon itt a parkolás működéséről és elérhetőségeiről: Parkolási Iroda Hévíz | HÉVÜZ KFT.

Hírek, aktualitások

Az országban elsőként nyílt új típusú kormányablak Hévízen

Az országban elsőként Hévízen nyílt meg az az új típusú kormányablak, amely már az okmányirodai feladatok ellátását is biztosítja. A város korábban is komoly szerepet vállalt a közigazgatás át- és a járások kialakításában, hangsúlyozta Szabó Erika területi közigazgatásért felelős államtitkár az átadó ünnepségen.

 

- Hévíz városa számára fontos, hogy részt vállaljon a jó állam kialakításában, hiszen az a rendszer, amit a jelenlegi kormányzat kitalált és megvalósít, minden állampolgár érdekét szolgálja – fogalmaz Papp Gábor polgármester. -  A kormányablak nyújtotta szolgáltatásoknak pedig helye van Hévízen, ahol mostantól a helybeliek és az idelátogató kül- és belföldi vendégek egy helyiségben, egy ablakban, 21. századi körülmények között akár több nyelven is el tudják intézni ügyes-bajos dolgaikat.

 

Az önkormányzat ennek érdekében, a képviselő-testület egyhangú szavazata révén, bruttó 60 millió forintból alakította át a polgármesteri hivatal alatt lévő, korábban megvásárolt üzlethelyiséget, 25 millió forintból pedig megépítették a Szentlélek templom melletti parkolót, ami hétvégén a szentmisére érkezőket, hét közben pedig a kormányablakban ügyeiket intézőket szolgálja ki.

 

Nézze meg galériánkat!

 

A kormány jó állam programjának keretében 2011. január 1-jén a megyei jogú városokban és megyeszékhelyen nyíltak meg a kormányablakok, azzal a céllal, hogy kedvesen, ügyfélbarát módon, jó szívvel, szeretettel, ráhangolódva az ügyfél problémájára, adjanak segítséget, idézte fel Szabó Erika államtitkár. S mindez annyira jól sikerült, tette hozzá, hogy 98 százalékos ügyfél-elégedettséget mértek ezeken a helyszíneken. Kezdetben még csak 29 ügyet intéztek, ami azóta 150-re nőtt, az új típusú kormányablakokban pedig, mint amilyen a hévízi is, már az okmányirodaiakkal együtt 265 ügyet lehet elintézni – a klasszikus okmányirodai ügyek mellett például anyasági támogatásokkal kapcsolatok kérelmeket, családi pótlék igénylést, ügyfélkapu nyitást, és lehetséges a vállalkozói engedéllyel kapcsolatos ügyintézés is. S az ott dolgozók emellett általános tájékoztatást és iránymutatást is tudnak adni az oda betérőknek, akkor is, ha adott témában nem a kormányablak a kompetens.

 

- A cél grandiózus: azt tervezzük, hogy minden járásszékhelyen és minden olyan településen, ahol most okmányiroda mûködik, kormányablak nyílik, országosan nagyjából 300, s ezekben már nem 265, hanem több mint 2000 ügyet lehet majd egy helyen intézni – hangsúlyozta Szabó Erika, hozzátéve: köszönet illeti Papp Gábort és a képviselő-testületet, amiért az országban egyedülálló módon önkormányzati forrásból alakították ki a kormányablakot, ráadásul elsőként, ami azt bizonyítja: felelősséget éreznek a Hévízen és a környező településen élő polgárok iránt. A többi településen hazai és uniós forrásból valósul meg a kialakítás.

 

Mint Rigó Csaba kormánymegbízott elmondta: Zalában 12 új kormányablak nyílik, ebből 8 még idén.

 

- A hévízi polgárok számára jó hír, hogy az okmányiroda nyitva tartását megtriplázva az új kormányablak  minden munkanap 8-tól 20 óráig várja az ügyfeleket. Ezzel párhuzamosan nőtt a gyorsaság és javult a minőség is, hiszen lehetőség van az azonnali ügyintézésre, például rögtön tudunk tulajdoni lapot vagy térképmásolatot nyomtatni, amire itt Hévízen és környékén, ahol nagy az ingatlanforgalom, komoly igény mutatkozhat. Emellett egy háromnyelvû ügyfélszolgálati kisokossal is kedveskedünk az ügyfeleknek, ami segíti az eligazodást – tette hozzá a kormánymegbízott.

 

Manninger Jenő, a megyei közgyûlés elnöke és a térség országgyûlési képviselője a szakmai munka magas színvonalának hangsúlyozása mellett az emberi oldalra, a hivatalban uralkodó új személetre és a kormányablakokban dolgozók pozitív hozzáállásra hívta fel a figyelmet. Mint fogalmazott: az ügyfelek elégedettségét bizonyítja, hogy az indulás óta senki nem kereste meg kormányablakkal kapcsolatos problémákkal, s mostanra már oldódni látszanak a hivatalokkal szembeni negatív előítéletek is. Manninger Jenő üdvözölte azt is, hogy Hévíz úttörő szerepet vállalt ebben a folyamatban.

 

A kormányablakot dr. Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg, a Musica Antiqua pedig színvonalas mûsorával tette még ünnepélyesebbé az átadást.